Política

Girona

La documentació de l’activitat política del fons Just M. Casero, a l’arxiu del PSC

La documentació del fons de Just M. Casero vinculada amb la seva activitat política al PSC ha passat avui a formar part de l’arxiu del partit. Aquest fons ha estat donat per la família, en el marc d’un acte que ha comptat amb la participació de la primera secretària i portaveu del PSC de Girona, Sílvia Paneque, el diputat Ferran Pedret, l’exregidor Francesc Francisco-Busquets, M. Mercè Gumbau i Roger Casero. «Hem volgut fer aquest acte amb tota l’estima i detall, perquè en realitat, la idea del PSC de Girona, la narració, és allò que ens explica qui som i què defineix la nostra identitat. Avui, per tant, recordar en Just també és parlar del nostre ésser i de la nostra manera de ser”, ha afirmat Paneque.

La també diputada al Parlament ha destacat els vincles de Casero i del PSC amb la llengua catalana, amb el sindicalisme, amb iniciatives gironines tan importants com “El Punt” o l’arrelament a la ciutat, a Girona, al barri de Pont Major i a Sarrià de Ter. «Encara avui és una persona molt recordada pels seus veïns i veïnes i molt estimada per la seva entrega, per haver entès la vida com allò que es viu al costat d’altres persones, a qui va estimar i a qui es va entregar”, ha indicat.

L’arxiu inclou cinc carpetes que contenen l’activitat política de Just M. Casero, des de les memòries publicades del II Congrés del PSC, fins a documentació econòmica. Hi ha també bona part dels textos que Casero va escriure en relació a la seva activitat com a regidor a Girona, projectes de la seva àrea, material gràfic amb una cinquantena de fotos inèdites testimoni d’una època concreta de la història política de Girona i els dos llibres que recullen els seus textos de premsa i una part dels que es poden considerar les seves memòries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia