Política

Girona

La família de Just M. Casero cedeix el seu fons polític al PSC

La documentació del fons de Just M. Casero vinculada amb la seva activitat política en el PSC ha passat a formar part de l’arxiu del partit. Aquest fons va ser donat ahir per la família, en el marc d’un acte que va tenir la participació de la primera secretària i portaveu del PSC de Girona, Sílvia Paneque; el diputat Ferran Pedret; l’exregidor Francesc Francisco-Busquets, i l’esposa de Casero, M. Mercè Gumbau, i el seu fill Roger. Després, es va fer una ofrena floral al monòlit dedicat al polític, periodista i escriptor gironí. “Hem volgut fer aquest acte amb tota l’estima i detall perquè, en realitat, la idea del PSC de Girona, la narració, és allò que ens explica qui som i què defineix la nostra identitat. Avui, per tant, recordar en Just també és parlar del nostre ésser i de la nostra manera de ser”, va afirmar Paneque. La també diputada al Parlament va destacar els vincles de Casero i del PSC amb la llengua catalana, amb el sindicalisme, amb iniciatives gironines tan importants com El Punt o l’arrelament a Girona, al barri de Pont Major i a Sarrià de Ter.

L’arxiu inclou cinc carpetes que contenen l’activitat política de Just M. Casero, des de les memòries publicades del II Congrés del PSC fins a documentació econòmica. Hi ha també bona part dels textos que Casero va escriure amb relació a la seva activitat com a regidor a Girona, material gràfic amb una cinquantena de fotos inèdites testimoni d’una època concreta de la història política de Girona i els dos llibres que recullen els seus textos de premsa i una part de les seves memòries.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia