Política

tribunals

Fiscalia rebutja que el Suprem investigui Puigdemont per Tsunami

L’informe conclou que no hi ha indicis de terrorisme

Fiscalia en descarta la responsabilitat a Puigdemont i Wagensberg i proposa tornar el cas a l’AN en contra de l’opinió de la majoria de fiscals

L’informe final i definitiu de la Fiscalia del Tribunal Suprem (TS) rebutja que s’imputi el president a l’exili i eurodiputat Carles Puigdemont al cas del Tsunami Democràtic. La tinent fiscal, María Ángeles Sánchez Conde, ha enviat avui l’escrit a la sala penal i la seva conclusió és clara: no hi ha indicis que Puigdemont participés “en la fundació o planificació” de Tsunami Democràtic. De manera que sol·licita al tribunal que retorni a l’Audiència Nacional (AN) la causa de Tsunami Democràtic, en no trobar prou indicis de criminalitat contra Puigdemont o el diputat Rubén Wagensberg relacionades amb els episodis de protesta del 2019, i que l’AN defineix inicialment com a terrorisme.

Sánchez Conde, número dos de la Fiscalia, ha fixat així la posició del ministeri públic respecte a la implicació de Puigdemont en aquest cas i ho ha fet en contra del criteri majoritari de la Junta de Fiscals del Suprem, que considera l’expresident català líder de Tsunami, “un grup organitzat de caràcter terrorista”.

La tinent fiscal ha enviat el seu escrit a la sala, que haurà de decidir finalment si investiga Puigdemont per terrorisme, com ha demanat el jutge de l’AN Manuel García-Castellón, o si torna el procediment al jutge. L’informe es contundent: ““Ens trobem davant de meres conjectures o sospites que no permeten l’atribució de fet delictiu a Carles Puigdemont”, donat que “cap dels fets que s’assenyalen com a indicis, ni examinats en la seva concreta significació, ni presos totalment, permeten inferir de manera raonable la participació” de Puigdemont en la plataforma del Tsunami Democràtic. Més aviat al contrari. La tinent fiscal considera que els arguments que retorça García-Castellón “descarten” la intervenció de Puigdemont.

La número dos del fiscal general de l’estat argumenta que el jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García-Castellón fa “conjectures sense base fàctica” i demana al Suprem que arxivi la causa contra Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.