Política

guerra a gaza

Israel continua amb les seves operacions militars contra el sud de la Franja

L’Unrwa denuncia que les autoritats israelianes bloquegen des de fa gairebé un mes l’arribada de farina i altres aliments a l’enclavament palestí

L’exèrcit israelià continua amb les seves operacions militars contra el sud de la Franja de Gaza, centrades a la localitat de Khan Yunis, on ha matat un nombre indeterminat de suposats milicians de Hamàs, segons informen les forces armades d’Israel en un comunicat publicat aquest dissabte i recollit per l’agència Efe. Segons la nota, franctiradors de l’exèrcit han matat “nombrosos” suposats combatents de la milícia palestina a la zona. El text també indica que l’exèrcit israelià ha dut a terme operacions en el centre i el nord de la Franja.

Els atacs es produeixen mentre els gazians es troben en una situació d’emergència humanitària. Segons ha denunciat aquest dissabte l’agència de l’ONU per als refugiats palestins (Unrwa), Israel porta bloquejant des de fa gairebé un mes l’arribada de 18.000 tones de farina i altres aliments per Gaza en el port d’Ashdod, on grups d’ultradreta israelians pressionen perquè l’ajuda no surti, mentre la fam entre les residents de la Franja s’agreuja cada cop més.

La xifra de morts pels atacs israelians a la Franja s’eleva a 29.606, d’ençà que el 7 d’octubre passat Israel va llançar la seva campanya militar a l’enclavament palestí en resposta a l’atac de Hamàs al seu territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia