Política

política

Crítics de l’ANC reclamen “nous i bons líders” davant la “dèria de participar a les eleccions”

Presenten un segon manifest contrari a la llista cívica que proposa la direcció

Els crítics amb l’actual direcció de l’ANC reiteren l’oposició amb el projecte de llista cívica i reclamen “nous i bons líders” a l’entitat per a tornar a ser “transversals”. Així ho asseguren en un segon manifest, fet públic aquest dimecres a Barcelona, que és la continuació d’un primer document signat per fundadors, exvicepresidents, exsecretaris nacionals i càrrecs d’assemblees territorials el passat gener.

El text, segons recull l’ACN, denuncia la “dèria de participar a les eleccions, que ha provocat la “davallada” de l’organització presidida per Dolors Feliu i “li ha fet perdre més d’una tercera part dels seus socis”. Per això demanen obrir una “nova etapa ascendent” si la majoria de socis vota ’no’ en la consulta que s’allargarà fins al 14 de març.

L’Assemblea va començar l’1 de març la consulta interna perquè els socis decideixin si impulsa una llista cívica a les pròximes eleccions al Parlament previstes per al febrer del 2025. Les votacions són telemàtiques i es prolongaran fins el dia 14 i també s’han habilitat una vuitantena de punts presencials repartits pel país. Els resultats es faran públics el 16 de març en el marc de l’Assemblea General Ordinària que l’entitat celebrarà a Taradell.

En aquest context, l’exvicepresident de l’Assemblea Jordi Pesarrodona ha presentat el nou manifest –Per una nova etapa creixent de l’Assemblea-- aquest dimecres a la seu del CIEMEN, a Barcelona. No només demanen el vot en contra de llista cívica, sinó també la renovació de lideratges dins l’entitat a les eleccions del Secretariat Nacional que tindran lloc al maig. “No només calen nous lideratges al capdavant dels partits polítics; també l’Assemblea necessita nous i bons líders”, sostenen.

Aquest segon document referma l’advertència que “el projecte de llista cívica agreujaria la davallada dels darrers anys”. Una “davallada” que atribueixen a “la idea que només es pot pressionar els partits amb la llista cívica”.

“La dèria de participar a les eleccions ha desvinculat l’Assemblea dels problemes i anhels del nostre poble”, lamenta el document, que assenyala la “incapacitat” de canalitzar “la indignació pel caos de Rodalies” o com l’entitat “ha demostrat estar aliena al patiment de la nostra pagesia”. El manifest també constata la manca d’”autocrítica” del Comitè Permanent. I adverteixen: “Continuarà el declivi si la majoria de socis vota continuar el projecte de llista cívica”.

En aquest escenari, els crítics de l’ANC reclamen votar en contra del projecte i “iniciar una nova etapa ascendent” dins l’entitat. En aquesta nova etapa, el manifest considera necessari que hi hagi “un nou discurs” de l’entitat. “El nostre discurs no es pot limitar a denunciar les mancances dels partits independentistes. Ha de denunciar les greus conseqüències econòmiques, socials, lingüístiques, culturals i ecològiques de continuar sotmesos a Espanya”, indica el document.

De la mateixa manera, també reclamen “planificació i execució de l’estratègia de confrontació”, reactivar les assemblees de base o “no continuar d’esquena a la resta d’associacions independentistes”.

“El futur de l’Assemblea Nacional Catalana és clau per a fer efectiva la independència”, defensen els crítics amb l’actual direcció, que conclouen: “Renovem la crida a votar ’no’ a la llista cívica, el pas imprescindible per recuperar l’Assemblea transversal i obrir una nova etapa ascendent que ens porti al nou embat per fer efectiva la República Catalana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona