Política

Política

Absolt l’exregidor del PSC de Sabadell a qui l’alcaldessa va denunciar per amenaces

El jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell ha absolt l’exregidor del PSC de Sabadell Jesús Rodríguez, a qui l’alcaldessa, Marta Farrés, va denunciar per amenaces i coaccions. Els fets es van desencadenar al març de 2023, quan Farrés li va comunicar a Rodríguez que no comptava amb ell per configurar les llistes de cara a les eleccions municipals de maig. Tots dos van tenir una segona trobada molt tensa que va acabar amb el cessament fulminant de Rodríguez i la denúncia. Fonts municipals han confirmat a l’ACN que Farrés presentarà recurs d’apel·lació a l’Audiència de Barcelona, procediment pel qual disposa d’un termini de 5 dies.

Rodríguez va concórrer a les llistes de Marta Farrés del 2019 com a número 8, procedent de l’entorn sindicalista i vinculat al PSC. No obstant, Farrés va comunicar-li que de cara a les eleccions municipals de 2023 havia decidit no integrar-lo al llistat. Segons el PSC Rodríguez es va mostrar agressiu. No obstant, l’exregidor va apuntar ser una “persona honesta” i que prèviament li havia enviat un correu a Farrés preocupat en haver detectat “irregularitats i connivència en la gestió d’un expedient de SMATSA” . SMATSA és l’empresa encarregada de la recollida de la brossa i la neteja viària a la ciutat i es trobava en aquell moment sota investigació per la seva contractació.

La situació viscuda va acabar amb una denúncia i la decisió de cessar-lo de manera fulminant de les seves funcions a l’executiu municipal. Tot plegat, i a les portes de les eleccions municipals, va ser un argument perquè l’oposició demanés explicacions a Farrés, que acabaria guanyant els comicis amb majoria absoluta.

En el seu escrit, la magistrada considera que les versions que Farrés i Rodríguez van oferir tenen contradiccions que no es poden demostrar, i tot i la crispació entre els dos no es pot instruir un delicte penal contra l’exregidor. També apunta que no es pot considerar un xantatge o una amenaça el correu electrònic que Rodríguez va enviar a l’alcaldessa, donat que el llavors regidor hi expressava la seva “indignació” amb ella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona