Política

estats units

La xarxa social de Donald Trump cotitzarà a Wall Street a partir d’aquest dimarts

La decisió podria reportar l’exmandatari uns ingressos de 3.000 milions de dòlars

L’empresa matriu de la xarxa social de Donald Trump, Truth Social, cotitzarà en la borsa de Wall Street a partir de demà dimarts, la qual cosa podria generar a l’expresident a mitjà termini uns ingressos de 3.000 milions de dòlars.

En un document de la Comissió de Borsa i Valors (SEC), la companyia va indicar que la xarxa cotitzarà en l’índex Nasdaq a través de Trump Media & Technology Group (TMTG), una fusió entre Truth Social i la societat Digital World Acquisition Corp (DWAC, societat instrumental per a propiciar operacions de bossa) que es va dur a terme el passat divendres.

En el parquet novaiorquès, l’empresa cotitzarà sota el símbol DJT, les inicials del candidat republicà, el nom complet del qual del qual és Donald John Trump.

Després de la notícia, les accions de DWAC pujaven més d’un 20%, recuperant les pèrdues que va sofrir el divendres després de l’aprovació de la fusió.

S’espera que Truth Social, que és una imitació de X (abans Twitter) en la qual Trump publica diàriament, comenci a cotitzar amb una valoració de 5.500 milions de dòlars. La participació de Trump d’aproximadament el 60% de la xarxa social es valora en uns 3.000 milions de dòlars, depenent de com es negociïn les accions.

No obstant això, a Trump se li prohibirà vendre accions de l’empresa fusionada durant almenys sis mesos –el que li impedirà usar els diners de la seva venda per a afrontar les seves nombroses causes judicials–, però existeix la possibilitat que la junta directiva voti per a permetre que Trump vengui accions abans d’aquesta data.

La sortida a borsa de Truth Social té lloc en una setmana turbulenta per al candidat republicà a les pròximes eleccions estatunidenques: aquest dilluns, un tribunal d’apel·lacions de Nova York li va autoritzar a pagar una fiança menor del que s’havia establert en un principi en un cas de frau civil.

Ara, Trump ha de pagar una fiança de 175 milions de dòlars (uns 161 milions d’euros) en un termini de deu dies (en lloc de 464 milions, uns 428 milions d’euros), mentre es resol l’apel·lació per la sentència que l’obliga a pagar 454 milions de dòlars (uns 418 milions d’euros).

A més, avui s’ha sabut que el seu judici penal a Nova York per 34 delictes relacionats amb els pagaments irregulars a l’actriu porno Stormy Daniels en 2016 començarà el pròxim 15 d’abril, segons ha anunciat el jutge del cas, Juan Merchan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona