Política

veneçuela

La coalició opositora veneçolana denúncia que no ha pogut inscriure la seva candidata presidencial

La PUD diu que no va tenir accés al sistema de postulacions de candidats

La Plataforma Unitària Democràtica (PUD), la principal coalició opositora de Veneçuela, ha denunciat la matinada d’aquest dimarts que no va poder postular la candidatura de Corina Yaris a les eleccions presidencials del 28 de juliol, després que acabés el termini d’inscripcions establert pel Consell Nacional Electoral (CNE).

“Nicolás Maduro no va permetre la postulació de la candidatura unitària. Mai se’ns va permetre l’accés al sistema de postulacions”, va assenyalar la PUD en un missatge publicat a la xarxa X passades les 00.00 hora local (4.00 GMT), en concloure el lapse de temps per a les inscripcions.

Així mateix, va exigir que es restitueixi el termini per a poder postular a Yaris, triada com a aspirant presidencial per la PUD divendres passat davant la inhabilitació que impedeix a l’exdiputada María Corina Machado, guanyadora de les primàries del passat octubre, competir per càrrecs públics en aquests i altres comicis fins a 2036.

Des que va començar el procés de postulacions de candidatures, dijous passat, la PUD va denunciar que se li va impedir l’accés al sistema establert pel CNE.

Durant aquest últim dia d’inscripció de candidats, la coalició va afirmar que va esgotar totes les vies per a poder inscriure a la seva candidata, malgrat proposar a una persona sobre la qual no pesa cap inhabilitació ni sanció administrativa.

“Hem esgotat tots els mitjans al nostre abast perquè això es pugui resoldre”, va dir en una roda de premsa Yoris el matí del dilluns.

El diumenge, la PUD va demanar al Consell Nacional Electoral (CNE) prorrogar per tres dies el lapse de temps per a postular candidatures, a fi d’“esmenar les violacions de fet i de dret que han ocorregut en el procés”.

No obstant això, el president del CNE, Elvis Amoroso, va indicar, en un acte en el qual va rebre la postulació de l’exrector electoral opositor Enrique Márquez, que el procés d’inscripcions de candidatures es tancaria el dilluns a les 11.59 hora local (03.59 GMT).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona