Política

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

Malestar entre l’oposició (ERC i PSC) perquè l’equip de govern no els ha informat

L’alcalde Noguer respon que Banyoles camina i que prenen decisions cada dia

Banyoles optarà a organitzar el mundial de piragüisme marató de l’any 2028 i, per això, el dia 6 una representació de l’Ajuntament, dels impulsors de la candidatura, del Club Natació Banyoles, juntament amb una delegació de la Federació Espanyola de Piragüisme aniran a la convenció de la Federació Internacional de Piragüisme de Londres del 6 d’abril per defensar la candidatura. Dues altres ciutats, una portuguesa i una altra romanesa optaran també a organitzar-lo. La defensa de la candidatura la farà el piuragüista i membre de l’organització del mundial de piraguïsme marató Banyoles 2010, Miquel Vilanova.

La candidatura s’ha conegut fa poc a Banyoles i dos dels grups de l’oposició, el PSC-CiP i ERC-Som Banyoles, s’han mostrat contrariats per haver conegut la intenció de Banyoles tots just ara. En un comunicat conjunt que han signat els portaveus Quim Fernàndez i Jaume Butinyà manifesten que els hauria agradat “estar-ne al cas, no per influir o marcar el ritme de tot plegat sinó perquè entenem que aquest projecte, com d’altres que s’han esdevingut a Banyoles al llarg de la història, reclama un consens que en aquest cas, a diferència d’altres moments, no heu impulsat.” Per això, els dos portaveus reclamen una junta de portaveus “amb caràcter d’urgència” per posar en coneixement dels grups del plenari el desenvolupament de la candidatura, el cost, les repercussions, els beneficis i les possibles transformacions resultants de l’organització del campionat; la composició de la representació municipal a la convenció de la federació internacional, les despeses derivades del viatge i la redacció del projecte i el seu contingut.”

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, per la seva banda, va confirmar a aquest diari que hi haurà aquesta candidatura i que hi haurà una representació de l’Ajuntament.“El Club Natació Banyoles i l’Ajuntament ha fet un dossier explicant la capacitat organitzativa que ja vam demostrar tenir l’any 2010”, ha apuntat.

“Perquè no hem dit res? Perquè no sabem si sortirà. No podem comentar tot el que fem amb tothom. Banyoles camina i es prenen decisions cada dia”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona