Política

política

Illa es compromet a aconseguir que la indústria suposi el 25% del PIB

Culpa Mas, Puigdemont, Torra i Aragonès d’una “dècada perduda”

El cap de llista del PSC, Salvador Illa, s’ha compromès a aconseguir que la indústria representi el 25% del PIB català si és escollit president a les eleccions del 12 de maig. Així ho ha anunciat en un míting a Sant Joan Despí recollit per ACN, que ell mateix ha assenyalat com el primer acte de la precampanya. Illa ha afirmat que liderarà la “tercera transformació” de Catalunya, per darrere de la recuperació de l’autogovern i de la “transformació social” que creu que van encapçalar els presidents Pasqual Maragall i José Montilla. El socialista ha subratllat que mentre que l’any 2000 la indústria suposava el 25% del PIB, ara és del 20%, i s’ha compromès a recuperar la xifra. “Això sí que ho tornarem a fer”, ha dit.

Illa ha fet el seu discurs davant un auditori de Sant Joan Despí ple i amb simpatitzants seguint la intervenció per streaming en sales annexes, amb unes 600 persones aplegades al recinte, segons el PSC. A cinc setmanes de les eleccions, Illa ha assegurat que afronta la prèvia “amb optimisme” però “sense donar res per fet”.

El cap de llista socialista s’ha posat com a repte encapçalar la “tercera transformació” de Catalunya, que creu que ha de tenir la indústria com a pal de paller. Aquesta transformació consistirà en la “recuperació” dels serveis públics i en un major pes de la indústria al PIB català. D’aquesta manera, segons Illa, Catalunya “tornarà a liderar Espanya”. Sobre aquesta aposta per la indústria Illa també ha defensat que és “compatible” amb l’agricultura. “Cotxes i carxofes, cotxes i espàrrecs”, ha exemplificat el socialista.

Illa ha emmarcat les transformacions que defensa en una “dècada perduda” per la falta d’inversions, tant en qüestions com l’educació i la sanitat com en infraestructures i habitatge. El socialista no ha volgut obviar els qui considera “responsables” d’aquesta situació i ha assenyalat directament els expresidents Artur Mas, Carles Puigdemont, Quim Torra i Pere Aragonès. “Aquests quatre presidents són els responsables de la dècada perduda. Ara alguns corren i diuen que no hi eren, però no: ells han codirigit, format part de governs i fins i tot integrat candidatures conjuntes”, ha subratllat.

A cinc setmanes de les eleccions, Illa ha assegurat que les afronta “amb bons ànims, optimisme, alegria i content”. Tot i això, els socialistes no volen deixar-se portar per l’eufòria de les enquestes i el cap de llista ha demanat “prudència” i “no donar res per fet”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona