Política

Guerra a Gaza

Continua l’ofensiva terrestre i aèria israeliana al centre de Gaza

Almenys un civil mor en el bombardeig d’una escola que serveix de refugi a desplaçats

Israel comunica la mort del cap de seguretat interna a Jabalia, al nord de la Franja

Més d’una vintena de persones han mort aquest divendres en bombardejos israelians al nord i al centre de la Franja de Gaza, on continua l’ofensiva per terra, mar i aire sobre el camp de refugiats de Nuseirat.

Els avions israelians han disparat contra objectius al nord del campament de Nuseirat i els soldats han fet volar pels aires diversos edificis. Segons fonts mèdiques palestines, un civil ha perdut la vida en l’atac aeri a una escola que serveix de refugi per a desplaçats, on també hi ha hagut un nombre indeterminat de ferits.

Segons fonts locals citades per l’agència Efe, també s’han produït intensos bombardejos d’artilleria i aeris al resta del centre de l’enclavament palestí i al sud del Wadi Gaza, una zona designada com a segura per a l’evacuació de persones en les primeres setmanes de la guerra.

Les Forces de Defensa d’Israel (FDI) han confirmat que les seves tropes continuen l’operació destinada a “eliminar terroristes i destruir la infraestructura terrorista al centre de la Franja de Gaza”. Segons el tsahal –l’exèrcit israelià–, el cap de seguretat interna de Hamàs a la zona de Jabalia, al nord de la Franja, Radwan Muhammad Abdul·là Radwan, va ser eliminat ahir en un atac aeri. Les FDI afirmen que Radwan participava en el braç militar de l’organització palestina i “va dirigir diverses apropiacions de camions d’ajuda humanitària per pat de terroristes armats al nord de la Franja de Gaza”. “La seva eliminació malmet la capacitat de Hamàs d’atacar i fer-se càrrec de l’ajuda humanitària a la zona de Jabalia”, assegura l’exèrcit en un comunicat. Segons fonts palestines, Ridwan era el director del dentre de Policia de Jabalia al Nazlh i dirigia el comitè de seguretat de l’ajuda al nord de la Franja, creat per mantenir les operacions comunitàries i l’ordre social a la zona.

En l’últim mes les forces israelianes han atacat alts funcionaris del govern de Gaza i agents de pol·licia amb l’argument que ajuden o participen en l’“ala militar” de Hamàs. Israel afirma que ahir va matar un altre comandament de l’organització islàmica palestina, Hamed Muhammad Ali Ahmed, responsable de les operacions a Jabalia, així com a un altre membre del “Batalló de Jabalia” del grup islamista.

També al nord, els intensos atacs aeris han provocat la mort de 25 civils i ferides a desenes de persones més pel bombardeig d’una casa al barri de Daraj, al centre de la Ciutat de Gaza, segons l’agència de notícies palestina Wafa.

Més al sud, a Khan Yunis, els equips de rescat han recuperat els cossos descompostos de tretze persones al sector d’Al-Balad i al barri d’Al-Amal. Es calcula que uns 7.000 cossos romanen atrapats sota tones de runa després de mig any de guerra.

Des del 7 d’octubre han mort 33.545 persones a Gaza i 76.094, segons el balanç de les autoritats palestines. Moltes de les víctimes són nens i d’aquests 27 han mort d’inanició. L’ONG Human Rights Watch va denunciar dimarts que el govern israelià utilitza la gana com a “arma de guerra i “els nens estan morint com a conseqüència d’aquesta política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia