Política

La CUP recolza als represaliats i vetllarà per l’aplicació de la llei d’amnistia

Els candidats per comarques gironines, Dani Cornellà i Montserrat Vinyets, han iniciat una ronda de visites a les persones encausades des del procés fins a l’actualitat. Aquest dilluns s’han reunit amb Carla Costa, condemnada a un any de presó pel tall de les vies del TGV en les protestes postsentència de l’any 2019, que ha assegurat que “la repressió no només afecta individualment, sinó també a l’entorn més proper, com la família i els amics, i també condiciona les expectatives de futur.”

La diputada Vinyets afirma que l’Estat espanyol veu terrorisme on no n’hi ha, provocant una inseguretat ciutadana i perjudicat els drets democràtics de protesta. “La CUP continuarà lluitant als jutjats, al carrer i al Parlament per denunciar la utilització de la justícia en fins polítics”, ha afegit.

El diputat Cornellà ha dit que la CUP-Defensem la Terra farà un seguiment exhaustiu del desplegament de la llei d’amnistia, i que mitjançant un observatori al Parlament treballaran perquè s’apliqui a tots els represaliats, com és el cas de la Carla i de tots els casos pendents de comarques gironines com en Joan, en Xarly, els encausats de 21 Raons o pels talls a l’AP-7 i a la Jonquera.

Al vespre, els candidats participaran també en la mobilització de les 20:00 h a la plaça del Vi de Girona per donar suport a totes les persones encausades en el cas del Tsunami Democràtic, moltes de les quals actualment exiliades.

Cornellà ha expressat el suport de la candidatura a totes les persones exiliades i ha afirmat que l’acusació de terrorisme no té cap fonament, desitjant que puguin retornar al més aviat possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona