Política

POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

Girona havia tancat els dilluns reivindicatius per denunciar la repressió el 19 de setembre de 2022, després de 259 convocatòries per “tancar el dol i començar una nova etapa amb el mateix objectiu: la independència del nostre país”, explicava a l’agost d’aquell any el president de Girona Vota, Sergi Font. Però aquest vespre han reactivat la mobilització davant l’exili coordinat dels encausats, per suposat terrorisme pel cas Tsunami i, especialment, pel conciutadà Josep Campmajó, que dijous passat va anunciar la decisió voluntària d’exiliar-se a Suïssa, davant el setge creixent de la investigació i acusacions de l’Audiencia Nacional i els seguiments i la vigilància incessants per part dels cossos de seguretat estatals.

Centenars de persones han tornat a la plaça, on han desplegat una gran estelada per revifar la protesta, convocada pel grup de suport a l’exiliat, però també per l’ANC, el Consell Local de la República i Òmnium, que hi han intervingut als parlaments. A peu de plaça, la presència de l’expresidenta del Parlament Laura Borràs; l’alcalde gironí, Lluc Salellas, que ha fet un recés al ple municipal per adherir-se a la concentració amb els portaveus de Junts, Gemma Geis, i d’ERC, Quim Ayats, i que han tornat a fer explícit el seu suport a Campmajó des de l’escenari amb altres regidors, i també l’exalcaldessa Marta Madrenas o el cap de llista de Junts, Salvador Vergés, però també destacats militants d’ERC i les CUP, entre el públic.

Campmajó, des de Suïssa, hi ha intervingut per agrair la “feinada del grup de suport” perquè el seu exili i també el de tota la resta sigui més suportable. Però, a més, perquè el missatge arribi, de moment, a les més de 200 persones adherides. Sense comptar-hi ja més de 50 entitats de les comarques gironines i la resta del país, ni tampoc noms com ara l’expresident Quim Torra, la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, i l’expresidenta de l’ens, Elisenda Paluzie; Josep Cruanyes –coordinador de la Comissió de la Dignitat– o Guillem Fuster, de Poble Lliure.

Pel desenes de vegades portaveu presencial de la resta de causes, a la plaça, i avui protagonista forçosament telemàtic, “l’exili és una resposta política al braç armat espanyol”, i el desig que “de la repressió passem a l’acció i plantar cara” amb “una oposició i lluita no violenta, de resistència, per guanyar la independència”. No amaga que són dies durs, de “cansament després de molts mesos de silenci”, però se sent “fort i ferm”. La seva intenció és “que no es passi pàgina” a la repressió dels aparells estatals que deixen en paper mullat la llei d’amnistia.

El públic ha secundat la crida a la independència amb què Campmajó ha tancat la intervenció en directe, tot refermant l’esperit compartit que protestar no és terrorisme, i que si a ell li imputen l’acusació, la comparteix tot el col·lectiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona