Política

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

L’última sessió plenària del Consell Comarcal del Baix Empordà ha començat, per petició de la presidenta Glòria Marull, amb un minut de silenci en record del menor mort en mans del seu pare a Bellcaire d’Empordà el passat 3 d’abril.

El Ple ha seguit amb l’aprovació de l’agenda de modificació per a l’any 2024 del conveni de coordinació d’actuacions en desenvolupament de la delegació de competències en matèria de Consum de l’Agència Catalana del Consum de la Generalitat al Consell Comarcal del Baix Empordà.

També s’ha executat l’aprovació inicial de les bases reguladores per a l’atorgament d’ajuts econòmics individuals de menjador a l’alumnat d’ensenyaments obligatoris i d’educació infantil escolaritzat en centres educatius de la comarca del Baix Empordà sufragats amb fons públics, per al curs 2024-2025. Després de l’aprovació se sotmetran a informació pública, durant un termini de 20 dies, mitjançant la publicació de les bases en el Butlletí Oficial de la Província i en el tauler d’anuncis de la corporació, i una referència d’aquest anunci en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

La corporació ha votat a favor d’adherir-se al contracte centralitzat de serveis de telecomunicacions de la demarcació de Girona. Aprofitant l’adhesió a Localret s’ha sol·licitat l’adhesió al contracte centralitzat de serveis de comunicacions fixes de veu i dades i serveis de comunicacions mòbils.

A més, s’ha aprovat la contractació de la prestació del servei de transport escolar col·lectiu a la comarca del Baix Empordà per als cursos escolars 2024-2025 al 2028-2029. Serà per procediment obert i subjecte a regulació harmonitzada i es prioritzaran els criteris ambientals.

Per altra banda, s’ha aprovat, també, iniciar els tràmits de sol·licitud al Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya de la pròrroga, per a l’any 2025, del conveni de col·laboració interadministrativa entre el Departament de Drets Socials i el Consell Comarcal del Baix Empordà per a la prestació del servei de centre de dia de teràpia ocupacional i centre de dia ocupacional d’inserció per a persones amb discapacitat intel·lectual o física, a Sant Feliu de Guíxols i Palafrugell. La pròrroga ascendeix a 896.542,08 euros per un conjunt de 156 places repartides entre els dos centres.

L’ordre del dia també ha inclòs l’aprovació de l’adhesió de l’Ajuntament de Vall-llobrega al Pla de serveis regulat per l’ordenança fiscal número 5, en matèria de gestió tributària i recaptació als municipis del Baix Empordà, en substitució dels antics convenis de delegació.

Finalment, s’ha aprovat la modificació de crèdit per incorporació del romanent líquid de tresoreria. Aquesta modificació servirà per l’adquisició d’una plataforma elevadora i d’un tractor amb braç pel centre Tramuntana, comprar diversos vehicles elèctrics pel Consell Comarcal i executar algunes obres a diferents dependències de la corporació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona