Política

política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

Junts per Catalunya ha iniciat una campanya de recollida de préstecs i donatius entre els membres de les seves llistes i els afiliats per sufragar la campanya de les properes eleccions al Parlament del 12 de maig, han explicat a EFE fonts del partit.

En concret, JxCat demana un mínim de 6.000 euros als 20 primers membres de la llista per Barcelona i 3.000 a la resta; altres 6.000 euros als set primers candidats per Tarragona, Girona i Lleida, segons apunten les esmentades fonts.

Per a la resta d’afiliats, els préstecs seran d’un mínim de 1.500 euros per persona i d’un màxim de 10.000 i el partit preveu retornar-los amb un interès de l’Euríbor (4 %) més un punt percentual, en un termini màxim d’un any, quan hagi cobrat les subvencions pels resultats electorals.

En una carta dirigida als candidats, a què ha tingut accés EFE, Junts justifica la petició de fons per “contribuir a dependre en menor mesura dels préstecs bancaris i garantir una millor tresoreria per fer front als proveïdors de forma més ràpida”.

La formació independentista ja va utilitzar aquesta fórmula de microcrèdits per sufragar part de les despeses de les últimes campanyes electorals, tant les anteriors al Parlament com les últimes eleccions al Congrés.

A més dels préstecs, Junts també ha habilitat l’opció de fer donatius a través de la seva pàgina web.

La campanya electoral de Junts per a les eleccions del 12 de maig transcorrerà en la seva pràctica totalitat en Argelers de la Marenda (Rosselló) amb la intenció de “desconnectar pantalles” i celebrar tots els actes de manera presencial amb el seu candidat a la Generalitat, Carles Puigdemont.

A diferència d’altres campanyes, en les quals el candidat es desplaça al territori, en aquesta ocasió Junts proposa que siguin els militants i simpatitzants del territori els que s’apropin fins a la Catalunya del Nord per als mítings, i per a això noliejaran cinc autocars vinilats amb la imatge de Puigdemont, que aniran i vindran cada dia des de la localitat catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona