Política

Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

L’alcalde de Saint-Josse-ten-Noode ordena clausurar la segona Conferència Nacional del Conservadorisme

Les autoritats belgues han impedit aquest dimarts la celebració d’una trobada de formacions d’extrema dreta convocada Saint-Josse-ten-Noode, un dels municipis de l’àrea metropolitana de Brussel·les.

L’alcalde de Saint-Josse-ten-Noode, Emir Kir, ha signat un decret d’alcaldia per prohibir la segona Conferència Nacional del Conservadorisme, els també anomenats NatCons. “A Etterbeek, Brussel·les i Saint-Josse, l’extrema dreta no és benvinguda”, ha afirmat Kir en un missatge a les xarxes socials.

Kir ha justificat la mesura per “garantir la seguretat ciutadana”. En declaracions recollides per la premsa belga, l’alcalde ha al·legat que existia el “risc de desordre públic si es manté aquesta conferència”. El polític ja havia avançat que prendria “totes les mesures possibles per clausurar l’esdeveniment. Kir ha recordat que “el consistori no ha donat el vistiplau per a l’acte”.

L’organització ha anunciat que han recorregut l’ordre de l’alcalde i han defensat que no s’ha produït “cap disturbi ni motius per tancar una trobada de polítics, intel·lectuals, periodistes, estudiants, líders cívics i ciutadans preocupats”. “Aquesta conferència és extremadament pacífica. No hi ha cap mena de desordre públic. Els participants, inclosos reputats acadèmics i polítics electes, gaudeixen d’escoltar debats civilitzats, segons han explicat els organitzadors a les xarxes. “Convidem l’alcalde Emir Kir a acompanyar-nos”, han afegit.

La policia ha acudit al lloc dels fets però se n’ha retirat sense desallotjar l’acte. No obstant això, impedeix l’accés de persones i lliuraments de càtering. Segons els participants, els assistents poden sortir sense problemes però no hi poden tornar a entrar, segons denuncien els convocants.

A la Conferència està previst que hi participin figures ultraconservadores i d’extrema dreta com el primer ministre hongarès, Viktor Orbán; l’eurodiputat del Vlaams Belang Tom Vandendriessche; l’exprimer ministre polonès, Mateusz Morawiecki; el polític francès Eric Zemmour; l’eurodiputat espanyol de Vox Hermann Tertsch; el polític britànic Nigel Farage o l’exministra d’Interior del Regne Unit Suella Braverman, entre altres.

Dos alcaldes més de la regió de Brussel·les han cancel·lat en els últims dies la reunió anual de la dreta ultraconservadora, religiosa i extrema. El coorganitzador de l’acte, el Mathias Corvinus Collegium (MCC) Brussel·les, va decidir aleshores traslladar l’acte a la sala Claridge de Saint-Josse-ten-Noode, on ha arrencat aquest matí.

El director de l’MCC, Frank Furedi, ha denunciat un “intent sistemàtic de sabotejar tot el que té a veure amb la conferència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona