Política

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció sanitària

La cap de llista d’Esquerra Republicana a Girona, Laia Cañigueral, acompanyada del número 2 de la candidatura i alcalde de Salt, Jordi Viñas, així com de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha reivindicat la necessitat i la importància del Campus Salut per la demarcació de Girona per tal de garantir “una millor atenció sanitària, més a prop i amb menys llistes d’espera”.

D’aquesta manera, ERC ha començat els actes de precampanya a la demarcació de Girona des de Salt, municipi que esdevindrà en els propers anys el punt de referència en matèria de salut a les comarques gironines. Els republicans han explicat que l’equipament serà el projecte més important per la vegueria de Girona els propers 50 anys. “Feia molts anys que era necessari desencallar el projecte del nou Trueta i ha estat aquest govern d’Esquerra Republicana els que ho hem aconseguit”, ha recordat Cañigueral.

Tal i com han explicat els candidats republicans, el nou hospital, punter a nivell europeu, treballarà conjuntament amb la resta d’equipaments sanitaris i servirà també per potenciar l’economia gironina basada en la recerca, la innovació i la transferència de coneixement, de manera que s’ubicaran els centres de recerca i les facultats de medicina i infermeria a la mateixa zona. “El Campus de Salut és una oportunitat per crear feines qualificades, ben remunerades i estables, que ofereixin més qualitat de vida a les gironines i gironins”, ha apuntat l’actual alcalde de Salt i número 2 de la candidatura gironina al Parlament, Jordi Viñas.

“Aquest 2023 hem aconseguit reduir les llistes d’espera per operacions un 30% a la demarcació de Girona, gràcies a l’augment de personal i a les inversions tant al Trueta, als hospitals comarcals, com als CAP. El nostre objectiu és que tot gironí i gironina tingui una atenció sanitària de qualitat al costat de casa i s’hagi de desplaçar el mínim possible”, ha conclòs Cañigueral. A la Regió Sanitària de Girona, des del 2021, el Govern ha invertit més de 80 milions d’euros en millorar els centres de salut i a la construcció de nous equipaments. D’aquests, uns 65 M€ (80%) s’han destinat a millorar els centres hospitalaris i prop de 16 M€ (20%) s’han assignat a Centres d’Atenció Primària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona