Política

societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

Toni Albà, Valtònyc, Pilarín Bayés, Lloll Bertrán, Carles Porta, Ada Parellada, Julià de Jòdar o Àngel Colom, entre els signants

Unes dues-centes cinquanta persones del mon polític, científic i cultural, entre altres sectors professionals, han llançat un manifest de suport a la llista de Junts + Puigdemont per Catalunya, que encapçala Carles Puigdemont. Tal i com asseguren al seu web i recull l’ACN, es tracta d’una “iniciativa popular” a la qual s’hi pot adherir qualsevol ciutadà. El text compta, ja d’entrada, amb l’adhesió del raper Valtònyc, la dibuixant Pilarín Bayés, actors com Toni Albà, Lloll Bertran, Lluís Marco o Joan Lluís Bozzo, el sociòleg Salvador Cardús, l’arqueòleg Eudald Carbonell, els periodistes Carles Porta i Llibert Ferri, escriptors i editors com Albert Sánchez Piñol, Iolanda Batallé o Jordi Cabré, científics com Alícia Casals i Abel Mariné o la restauradora Ada Parellada.

Sota el títol Amb el president Puigdemont, cap a la Catalunya independent, el manifest afirma que la llista de Junts + és la que “lliga com cap altra amb la legitimitat de l’històric referèndum de l’1 d’octubre de 2017” i sosté que Puigdemont “és el més reconegut defensor de la causa d’alliberament de la nació catalana tant als Països Catalans, com a Espanya, Europa i arreu del món”. A més, considera que Puigdemont és “un actiu del màxim nivell, que mereix el nostre suport i que no podem malbaratar”, indica el manifest, que anima a “unir esforços per reprendre amb més força i intel·ligència el camí emprès i culminar-lo”.

Entre els signants del manifest també hi ha antics membres d’altres partits, com Julià de Jòdar (CUP), Jaume Sobrequés i Pere Ayguadé (PSC), Bernat Joan, Jaume Rodri i Àngel Colom (ERC), Toni Strubell (SI) o Carme Garcia i Jaume Nualart, d’ICV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia