Política

guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

Les negociacions entre Israel i Hamàs per a un alto el foc a la Franja i l’alliberament dels ostatges estan estancades

Qatar està “revaluant” el seu paper de mediador entre Israel i Hamàs en les negociacions sobre un alto el foc a la Franja de Gaza. Així ho va dir aquest dimecres el primer ministre de l’emirat, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, en una roda de premsa a Doha juntament amb el cap de la diplomàcia turca, Hakan Fidan, i recollida per les agències internacionals. “Qatar està en un procés de revaluació completa del seu paper com a mediador”, va dir el primer ministre qatarià, que va denunciar un “abús” de la mediació per part de “polítics que busquen treure’n beneficis electorals menyspreant l’Estat de Qatar”.

Al Thani, que lidera la delegació negociadora qatariana, no va fer referència a cap país en concret, si bé les mediacions estan també liderades per Egipte i els Estats Units, que a la tardor que ve celebrarà eleccions presidencials, alhora que l’oposició israeliana reclama comicis anticipats pen el seu país per rellevar l’actual primer ministre, Benjamin Netanyahu.

“El que ens diuen a porta tancada canvia en públic”, va criticar el ministre qatarià, que va reiterar el seu compromís “amb l’objectiu humà” d’assolir una treva i el seu rebuig a aquesta instrumentalització del procés, per la qual cosa, va afegir que el seu país prendrà la decisió oportuna en el moment oportú en relació amb la seva participació en la mediació. “Hem tingut amplis contactes amb l’Iran i els Estats Units per contenir qualsevol escalada”, va afegir Al-Thani. “Escoltem de tots els elements de la regió que no volen la guerra. La millor manera de reduir la tensió es aturar la guerra a Gaza”, va afegir. Poc abans, segons recull Efe, Al Thani havia assenyalat que les negociacions entre Israel i Hamàs per a una treva a la Franja de Gaza estaven “en una etapa delicada, amb un cert estancament”, tot i que va assegurar que “els mediadors s’estaven esforçant al màxim” per desbloquejar la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia