Política

POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa i recuperar un programa comú

L’entitat aposta per mobilitzar el votant independentista en els pròxims mesos i convocar eleccions a l’octubre

Els últims governs catalans són els que han apostat per l’autonomisme i han oblidat l’independència, critica l’Assemblea

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) exigeix que els partits independentistes no avalin un govern autonomista ni negociïn una possible abstenció de l’oposició per governar en minoria. Des de l’organització són clars: “l’autonomisme desmobilitza l’independentisme”. És per això que aposten per tornar a posar la independència al centre i mobilitzar la majoria social independentista en el mesos vinents.

En el seu comunicat, l’ANC critica la gestió dels diferents governs catalans des de 2017, que, diuen, s’han dedicat a “gestionar la miserable autonomia de Catalunya”. “Han desactivat deliberadament el procés cap a la independència i han bloquejat fer efectiva la independència al Parlament”, hi afegeixen. Com a resultat, expliquen, el vot independentista està desmobilitzat i molts votants han optat per l’abstenció. Dels 2.079.330 vots independentistes a les eleccions del 2017, s’han obtingut 1.355.733 d’enguany.

Erradicar la independència de la centralitat política només ha beneficiat el PSC-PSOE, el PP i VOX i al seu projecte inequívoc de gestió de la unitat d’Espanya, declaren. En resposta, l’ANC aposta per recuperar un programa unitari d’acció independentista, que es mobilitzi a l votant independentista i es convoquin noves eleccions a l’octubre i que es promoguin nous lideratges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia