Política

política

L’Organització de Nacions No Representades condemna la persecució a l’independentisme

Aprova tres resolucions, proposades per l’ANC, que denuncien la repressió i espionatge a l’independentisme català

Nou refús internacional a l’espionatge i repressió a l’independentisme. L’Organització de Nacions i Pobles No Representats (UNPO) ha aprovat tres resolucions en la seva darrera assemblea, presentades per l’ANC, que denuncien l’ús d’espionatge contra la societat civil, la catalanofòbia i les falses acusacions de terrorisme per silenciar moviments democràtics i pacífics, com l’independentisme català.

Durant l’assemblea general de la setmana passada, es van aprovar diverses resolucions presentades per alguns membres de l’UNPO. Entre elles, tres propostes de l’Assemblea Nacional Catalana que denuncien l’espionatge contra la societat civil, la catalanofòbia i les falses acusacions de terrorisme per silenciar moviments democràtics i pacífics, com l’independentisme català. La trobada ha reunit representants de les nacions i pobles membres d’UNPO, així com acadèmics i experts, que han debatut sobre drets humans, democràcia i autodeterminació, amb la presentació de la campanya Repensant l’autodeterminació, coordinada per la professora de geopolítica d’Oxford Fiona McConnell, i d’altres sobre identitat i narrativa o empoderament sostenible. També s’hi va donar la benvinguda a dos nous membres, la República d’Annobón i Gilgit Baltistan.

La presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, va destacar-hi la importància de l’existència d’espais on les minories i els pobles no representats poden debatre, compartir experiències i teixir lligams de cooperació i solidaritat. “Cal entendre el dret a l’autodeterminació des d’una perspectiva universalista. Cada cas és particular, però els drets que estan en joc són els mateixos. El dret a l’autodeterminació i a la independència és una peça clau per promoure democràcies més sanes i justes i poder garantir altres drets fonamentals”.

L’ANC és membre de l’UNPO des del 2018, en el marc de la seva estratègia internacional de difusió de la causa catalana, la lluita pel dret a l’autodeterminació i la denúncia dels abusos de l’Estat espanyol. L’expresidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha renovat la vicepresidència de l’UNPO, amb la doctora Sindhi Rubina Greenwood com a presidenta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia