Política

estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

Acusa el president argentí de “no haver estat a l’altura” i l’adverteix que la resposta anirà en consonància a la “dignitat democràtica”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet referència aquest dilluns a les declaracions sobre la seva dona, Begoña Gómez, fetes pel mandatari argentí, Javier Milei. Durant un acte del partit d’extrema dreta espanyol Vox aquest diumenge a Madrid, Milei va acusar Gómez de “corrupta” i va fer referència als dies que es va agafar el president espanyol per reflexionar després que un jutjat obrís una investigació a la seva dona. Sánchez ha exigit respecte i una rectificació pública de les seves paraules a Milei. El president espanyol ha qüestionat que el mandatari argentí no hagi “estat a l’altura” i ha afirmat que la resposta de l’Estat a les seves manifestacions anirà en consonància “a la dignitat que representa la democràcia espanyola” i als vincles de germanor que uneixen Espanya i l’Argentina.

Les referències a les paraules de Milei han servit a Sánchez per obrir la seva intervenció en una jornada econòmica organitzada pel diari Cinco Días , en la qual ha volgut plantejar una reflexió sobre el “risc” del que representat la “internacional d’ultradreta” per la justícia social i la convivència.

El president argentí no sembla disposat a demanar disculpes per les seves paraules. Tot al contrari. De tornada aquest dilluns cap a l’Argentina ha publicat diversos missatges a la xarxa social X fent al·lusió a la polèmica. “Hola a tothom...!!! Ha tornat el lleó, surfejant sobre una onada de llàgrimes socialistes... Visca la llibertat carai”, ha escrit Milei passades les sis de la matinada, ja en territori argentí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona