Política

tribunals

Rebutgen la querella contra la mesa del Congrés per la llei d’amnistia

El Tribunal Suprem (TS) ha rebutjat la querella presentada per Vox contra els cinc membres de la mesa del Congrés dels Diputats que van votar a favor de l’admissió a tràmit de la proposició de llei d’amnistia. El tribunal no hi veu un fet constitutiu de cap il·lícit penal. La sala penal ha dictat una interlocutòria en què decreta l’arxivament de les actuacions perquè els fets objecte de la querella no es poden subsumir en el delicte de prevaricació administrativa.

Vox es va querellar per un presumpte delicte de prevaricació contra els cinc diputats –del PSOE o Sumar– que van votar a favor de l’admissió del text pactat pel PSOE i Junts: la presidenta del Congrés, Francina Armengol; els vicepresidents primer i segon, Alfonso Rodríguez de Celis i Esther Gil de Reboleño; i els secretaris primer i segon, Gerardo Pisarello i Isaura Leal.

El ple del Congrés aprovarà dijous la llei d’amnistia, després dels dos mesos que ha estat al Senat, que amb la majoria del PP n’ha informat desfavorablement de l’aprovació.

Els magistrats rebutgen la querella en manifestar que “la jurisdicció penal no té per funció pronunciar-se a priori sobre la constitucionalitat de les normes”, ja que “no existeix en el nostre ordenament un control preventiu generalitzat sobre la constitucionalitat de les normes que estan en tramitació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.