Política

Esquerra Independentista es desvincula de la decisió de Renyer i diu que és "fidel al partit"

El portaveu del corrent crític, Francesc Sánchez, asssegura que desconeixia la decisió de Renyer. EI no té intenció de marxar d'ERC ni de lluitar per càrrecs

"Som lleials al partit i ho continuarem sent encara que ens convidin a marxar tantes vegades com vulguin. Ha costat molt, fer aquest partit, i treballarem des de dins pel canvi que propugnem", Amb aquesta claredat, el portaveu del corrent crític Esquerra Independentista, Francesc Sánchez, ha respost a la direcció d'ERC, que en conèixer la decisió de Jaume Renyer de deixar el partit s'ha preguntat si el seu posicionament és majoritari dins el moviment crític liderat per Uriel Bertran.

En declaracions a l'AVUI.CAT, Sánchez ha dit que EI desconeixia les intencions de Renyer. "Ho hem sabut avui, però en tot cas, és la conseqüència d'una reflexió que va iniciar després del Congrés d'ERC. La respectem, però no la compartim en absolut. És una decisió estrictament individual, no té més importància".

En l'article, Renyer exposa que "la continuïtat com a sector crític al si del partit és o bé un propòsit guiat per la bonhomia infinita que caracteritza la majoria de militants republicans, o bé un gest a l'espera de veure's recompensat en una imminent recomposició de rols amb la majoria dominant".  Francesc Sánchez s'ha mostrat sorprès per aquesta reflexió, perquè "com Renyer sap, la direcció ens ha ofert en diverses ocasions entrar a l'executiva i no ho hem fet". Segons Sánchez, els militants implicats amb EI han pres l'opció de treballar des de dins pel canvi encara que això suposi "arriscar el seu patrimoni polític com ha fet Uriel Bertran".

Finalment, respecte al desencís que expressa Renyer per no haver unit forces amb l'altre corrent crític malgrat els intents del mateix Renyer, Reagrupament.Cat, EI li recorda que a "Esquerra Independentista tots hem treballat i seguim treballant per arribar a un acord", però admet que "és un procés llarg i complex perquè tenim punts de vista diferents". En tot cas, Sánchez confirma que "seguim tenint contactes amb Reagrupament.Cat i els tindrem".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA