Política

Guardans repta els independentistes a manifestar-se a Madrid

L'eurodiputat de CiU Ignasi Guardans ha aconsellat als independentistes que "comencin per manifestar-se a Madrid", més que anar a Brussel·les a reclamar l'autodeterminació de Catalunya.

En declaracions a RAC1, Guardans ha expressat el seu "respecte" cap a la manifestació convocada dissabte passat a Brussel·les a favor de l'autodeterminació de Catalunya, encara que n'ha qüestionat la utilitat.

"Una manifestació un dissabte al matí davant les oficines tancades de les institucions europees serveix perquè en parlem nosaltres, però que jo sàpiga a la UE no se'n parla gaire", ha assegurat.

"A Brussel·les hi ha moltes manifestacions. L'independentisme català es pot manifestar a Brussel·les, però m'imagino que també es manifestarà per la Gran Via de Madrid. Si no comencem per la Gran Via, a Brussel·les no farem res", ha advertit.

Després de remarcar l'"esforç important" dels organitzadors de la marxa en aconseguir reunir "dues mil persones", malgrat que l'objectiu era arribar als deu mil, Guardans ha indicat que si la manifestació "realment servís" per a alguna cosa, "hi hauria una acció política per la independència per part d'ERC, per exemple". L'encara eurodiputat ha rebaixat a 2.000 la xifra de participants, tot i que la policia belga va donar la xifra de 3.000.

Guardans també ha denunciat les contradiccions d'ERC, que mentre acudeix a aquesta manifestació "segueix participant a Madrid en les principals institucions de l'Estat".

"Si ERC vol la independència, que comenci una campanya a favor de la desobediència civil, de l'actuació a Madrid, de deslliurar-se de les institucions de l'Estat. Està jugant a dues bandes", ha dit.

Malgrat que en la marxa va participar una delegació de diputats i dirigents convergents, Guardans ha subratllat que "CDC no era a la manifestació de Brussel·les".

Per sustentar la seva tesi, Guardans s'ha remès a unes paraules del secretari general de CDC, Artur Mas, la setmana passada a Ripoll, en les quals va marcar distàncies amb els organitzadors de la manifestació, va deixar clar que era una iniciativa de la societat civil i va apostar per donar prioritat a temes com el finançament o les infraestructures, abans que l'autodeterminació.

Segons Guardans, "Mas va dir que no hi havia un suport actiu de CDC" i que aquest partit "no és independentista", sinó que "tothom hi té cabuda".

Guardans, descartat per Mas per repetir com a candidat de CiU a les pròximes eleccions europees a favor de Ramon Tremosa, ha dit que després de deixar el seu escó al Parlament Europeu pensa continuar "com a militant de base" de CDC, "sense cap responsabilitat".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona