Política

Albert Solé: "Estem convençuts que aquesta és la manera que li hagués agradat acomiadar-se al Jordi"

El fill de Solé Tura es mostra sorprès per la gran quantitat de gent que ha visitat la capella ardent

Més de 7.000 persones han visitat entre dissabte a la tarda i diumenge al matí la capella ardent de Jordi Solé Tura al Palau de la Generalitat. Albert Solé, fill de Jordi Solé Tura, ha destacat que els familiars estan "molts sorpresos per l'afluència de gent", que ha "superat les expectatives". Així mateix, ha destacat "no només el nombre, sinó el tipus de gent que ha vingut". "Estem convençuts que aquesta és la manera que li hagués agradat" acomiadar-se al Jordi, ha ressaltat. Centenars de persones han acomiadat amb aplaudiments el cotxe fúnebre a la Plaça Sant Jaume. Els funerals s'han portat a terme en la més estricta intimitat.

Albert Solé ha destacat de les persones que els hi han donat el seu condol a ell i a tota la família que deien que eren persones anònimes. "Però anònim no és ningú", ha replicat el fill de Solé Tura. "Venia molta gent que havia compartit els diferents mons del Jordi, molta gent de la universitat, de les fàbriques i amics de les diferents etapes del meu pare", ha destacat. En total, han estat més de 7.000 persones les que han donat el seu condol a la família i a la seva vídua, Teresa Eulàlia Calzada, qui rebia als ciutadans amb la mà estesa i un somriure.

Molt afectat s'ha mostrat també el rector de la UB, Dídac Ramírez, qui ha mostrat "una profunda pena perquè la Universitat de Barcelona ha perdut un gran professor, mestre i company i amic per molta gent". "Barcelona i Catalunya han perdut una gran persona", ha apuntat.

"No deixem de constar que avui estem precisament el dia de la Constitució i és una paradoxa que hauria de fer reflexionar a molts que estan oblidant l'esperit que va motivar i impulsar Jordi Solé Tura en els seus treballs en la ponència constitucional", ha afegit. De fet, Ramírez ha ressaltat que "això pot ser un dels últims serveis perquè en prestarà més del professor, company i amic Solé Tura". "Tant de bo el seu missatge i esperit i tots els que diuen que tenen una pena per la pèrdua d'aquest mestre pensin en el que ell volia i pel que ell ha lluitat donant tants anys", ha dit.

"Un referent, un mestre"
"És un referent per a molts de nosaltres, va ser un mestre", ha destacat Lola Toldra. "La seva trajectòria és d'admirar perquè si venim en aquest món és per deixar-lo millor i ell ho ha fet sobradament", ha declarat.

"Som companys d'universitat i molts anys companys de partit", ha declarat Jesús Matamala, professor de la Universitat de Barcelona. "Era un company excepcional i serà recordat per la seva tasca antifranquista en la clandestinitat i per la seva gran aportació a la ponència constitucional", ha destacat. Així mateix, ha dit que a tots "ells lluitadors antifranquistes no se'ls hi ha reconegut del tot la seva contribució".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona