Política

Les consultes independentistes podrien estendre's a les Illes Balears

El 12 de desembre se celebrarà una assemblea constitutiva d'una plataforma de regidors per promoure el dret a decidir

Les consultes sobiranistes podrien estendre's a les Illes. El 12 de desembre se celebrarà una assemblea constitutiva d'una plataforma de regidors per promoure el dret a decidir. Segons ha dit a l'ACN el regidor del Partit Socialista de Mallorca a l'Ajuntament d'Inca, Andreu Caballero -un dels impulsors de la iniciativa- l'objectiu és demanar al govern balear que elabori un projecte de llei que reguli les consultes.

El regidor del partit d'esquerra nacionalista ha dit que les consultes que es podran dur a terme seran les que es considerin "convenients". No descarten que siguin sobre la independència. Serà la societat civil, en tot cas, qui les haurà de promoure, amb el suport de la plataforma.

El PSM ha escollit el 12 de desembre per constituir una plataforma per promoure el dret a decidir a les Illes Balears. Precisament, un dia abans que se celebrin les 160 consultes independentistes a Catalunya.

El partit ja ha presentat algunes mocions en alguns consistoris balears per instar el govern a elaborar una llei que reguli les consultes populars i desenvolupar, d'aquesta manera, el punt de l'Estatut balear del 2008 que preveu aquest aspecte. Considera que la iniciativa és factible perquè en ajuntament com el d'Inca, en què governa el PP amb majoria absoluta, la moció ha prosperat.

Caballero ha explicat que el tipus de consultes que preveuen que es duguin a terme seran les que "en cada moment i en cada cas es considerin convenients". Segons ell, per la seva part no hi ha cap "tema a priori que no es pugui tractar en unes consultes d'aquest tipus".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona