Política

El Consell de la Informació de Catalunya creu "legítima" la publicació dels SMS dels diputats

L'opinió "unànime" dels membres d'aquest organisme és que en aquests casos "preval el dret a la informació sobre el de la privacitat"

El dret a la informació preval sobre el dret a la privacitat en el cas dels missatges de mòbil, SMS, dels diputats Joan Saura i Daniel Sirera, segons ha determinat el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) del Col·legi de Periodistes, reunit en sessió extraordinària.

Segons ha informat aquest dimecres el CIC, els membres del consell es van reunir aquest dimarts a petició del degà del Col·legi de Periodistes per analitzar la polèmica relacionada amb la difusió al diari AVUI i a Público de dues fotografies en les quals es podia llegir el contingut dels SMS dels citats parlamentaris catalans.

L'opinió "unànime" del CIC és que "en aquests casos preval el dret a la informació sobre el de la privacitat, en la mesura que la veracitat i l'interès públic del contingut dels dos missatges són objectivament inqüestionables".

El citat organisme ha destacat que les expressions recollides "es van produir en una seu parlamentària i pública i pertanyen a càrrecs electes en ple exercici de les seves funcions, que s'expressen en privat, davant la presència dels mitjans de comunicació acreditats a la Cambra".

La resolució feta pública avui afegeix que els fotògrafs "van fer la seva feina amb professionalitat i diligència" i "valora la reflexió i el debat intern que es va produir en el si dels equips i òrgans de decisió dels mitjans de comunicació que van difondre els seus continguts".

També el CIC "pren nota amb sorpresa de la reprovació aprovada al Parlament amb l'acord de tots els grups parlamentaris".

Finalment, el CIC confia que aquest cas animi a reflexionar sobre les responsabilitats i deures a tots els qui intervenen en la vida pública, tant diputats com periodistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

El nuvi d’Ayuso va proposar acceptar 8 mesos de presó i 525.000 euros per a no anar a judici

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona