Política

El Parlament debatrà la ILP que vol prohibir els toros a Catalunya

Els òrgans de govern del Parlament han de decidir quan es farà el debat a la cambra catalana, que en tot cas, serà a partir de setembre

La Comissió de control de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per l'abolició de la tauromàquia, que pretén prohibir les curses de toros a Catalunya, ha constatat avui que els promotors de la proposta han superat les 50.000 firmes necessàries perquè la ILP sigui debatuda al Parlament.

El president de la Comissió, el magistrat Sebastián Moralo, ha felicitat l'entitat Prou!, impulsora de la ILP, per haver superat "àmpliament" les firmes necessàries, que han estat validades per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

A partir d'ara, els grups parlamentaris hauran de decidir a través dels òrgans de govern del Parlament quan es farà el debat a la cambra catalana, que en tot cas, serà a partir de setembre.

Basant-se en les 180.000 firmes recollides, el portaveu de la plataforma Eric Gallego ha destacat que la societat catalana demana "de forma aclaparadora" que els diputats debatin sobre les curses de toros, un assumpte que, segons la seva opinió, "sempre s'ha intentat evitar".

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha explicat avui en roda de premsa que el seu grup està a favor que la ILP antitaurina es pugui tramitar a la cambra catalana, si bé ha recordat, que a l'hora de votar-la en ple donaran llibertat de vot als seus diputats, ja que internament hi ha divisió d'opinions.

El PSC ha apuntat cap aquesta mateixa possibilitat entre els seus diputats.

La portaveu del PPC al Parlament, Dolors Montserrat, ha aclarit que el seu grup no ha pres una decisió sobre si presentarà una esmena a la totalitat a aquesta iniciativa legislativa popular. Amb tot, Montserrat ha recordat que el PP està a favor de les corridas de toros.

Sobre ICV-EUiA, la portaveu, Dolors Camats, ha explicat que alguns membres d'aquest grup parlamentari han signat a favor de la ILP en contra dels toros.

També es dóna per fet el suport d'ERC a aquesta ILP, de la qual la seva portaveu al Parlament, Anna Simó, ha declarat que li sembla una iniciativa "fantàstica" i que ella mateixa l'ha signat, per això ha dit que espera que "prosperi".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona