Política

Joan Carretero a Joan Laporta: "Esperem tothom, però no ens encantem per ningú"

El líder de Reagrupament presenta l'alcalde d'Arenys de Munt com l'afiliat número 3.335. Deixa la porta oberta al president del Barça, però adverteix que el 21 de març s'escolliran els candidats per formar les llistes i es presentarà el programa

"Nosaltres esperem tothom, però no ens encantem per ningú." Pot ser una de les seves frases mediàtiques o un advertiment seriós, però el cas és que aquesta és la posició de Reagrupament expressada aquest divendres pel seu líder, l'exconseller i exmilitant d'ERC Joan Carretero, en referència a la integració o no de Joan Laporta al projecte.

Mentre el president del Barça continua pensant què fa i manté que no decidirà res fins després de Setmana Santa i que no ho anunciarà fins que deixi el càrrec al club, a l'estiu, Reagrupament ja té data per escollir els seus candidats i presentar el programa. Si no els falla la logística –estan tancant el lloguer de la sala–, serà el 21 de març, just abans de Setmana Santa. I el calendari de Laporta té unes altres dates.

És per això que, en una compareixença de premsa al Col·legi de Periodistes, se li ha preguntat si no espera Laporta, amb el qual s'ha reunit. I la resposta ha estat que, en tot cas, no donaran cap tracte especial al president del Barça, de la mateixa manera que no estan disposats a permetre que Reagrupament sigui un instrument de lluïment personal. "No ens podem posar a disposició de Laporta ni de ningú en concret perquè Reagrupament és una eina a disposició del país, moralment no podem fer-ho", ha argumentat.

Tanmateix, ha reiterat que les portes de la formació estan obertes a Laporta "i a tots els ciutadans que vulguin treballar per la independència del país".

Un dels problemes que representen els tractes amb el president del Barça són els recels que aquesta figura, considerada massa estrident per part d'un sector de militants de Reagrupament, provoca dins de la mateixa formació. Aquest divendres, una assistent a la roda de premsa que no era periodista ha pres la paraula, des del públic, per expressar aquesta malfiança. "L'únic que ens aportaria seria els vots dels socis del Barça", ha dit. Per Carretero, la qüestió no és cap problema. "Jo crec que la majora d'afiliats estarien contents amb Laporta, de la mateixa manera que estic segur que ho estan amb el fitxatge de Carles Móra. Però sigui com sigui, els candidats seran escollits en assemblea i amb llistes obertes. Els afiliats ho decidiran tot", ha sentenciat.

En la roda de premsa, Carretero ha presentat l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, com a afiliat número 3.335. Móra no ha aclarit si serà candidat per Reagrupament en les eleccions al Parlament. "Faré el que vulguin els reagrupats", ha dit donant a entendre que es presentarà a les primàries del 21 de març. Per Móra, l'important de Reagrupament és que representa "una concreció" per a les aspiracions dels independentistes catalans. I també ha destacat la importància que sigui un partit "totalment democràtic i assembleari".

Activar el partit registrat
Tot i que encara no és una decisió definitiva, Carretero ha admès que el més probable és que es presentin a les eleccions, previstes per a la tardor, amb el partit que tenen registrat, Reagrupament Nacional Català, ja que Reagrpament, com a tal, és una associació i necessitaria una recollida de signatures per formalitzar la seva candidatura. "Per no complicar-nos la vida buscant firmes, eel més còmode serà activar el partit que tenim registrat des de fa temps", ha reconegut. Encara no descarta, però, alguna coalició.

Pel que fa a pactes posteriors a les eleccions, el líder de la formació només n'ha parlat superficialment i amb ironia per descartar la majoria de pactes possibles. "Com que partim de la  idea que podem obtenir majoria absoluta, no ens plantegem pactar amb ningú", ha dit amb mitja rialla.

Amb un posat més seriós, ha concretat que Reagrupament "no farà de crossa de ningú" i que, si depèn d'ells, "no hi haurà un altre tripartit".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona