Política

El PP exigeix a Montilla que es comprometi a aplicar íntegrament la sentència del TC

Camacho considera "radicals i fora de to" les declaracions de Bernat Joan d'ignorar l'alt tribunal si anul·la l'obligatorietat de conèixer el català. Demana la dimissió de Carod per proposar una manifestació preventiva com a president en funcions

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha exigit al president del govern, José Montilla, que es comprometi a complir íntegrament la sentència del Tribunal Constitucional (TC), després que aquest diumenge el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, digués que ignoraria una resolució que anul·lés l'obligatorietat de conèixer el català. Camacho també ha demanat la dimissió de Carod per proposar una manifestació prèvia a la sentència del Constitucional quan exercia de president en funcions.

Camacho ho ha considerat "inacceptable" i ha atribuït les declaracions "radicals i fora de to" dels darrers dies al "nerviosisme" dels partits que van impulsar l'Estatut que saben, ha dit, que és "inconstitucional". Camacho també ha demanat a Montilla que lideri una cimera "constructiva" que aplegui tots els partits catalans un cop es conegui el dictàmen.

La presidenta dels populars catalans s'ha referit també a la possibilitat de convocar una manifestació preventiva davant una eventual sentència que retalli l'Estatut, avalada pel president en funcions del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, que Camacho ha considerat "un dels més greus errors" de la presidència de la Generalitat. Unes declaracions, segons ha recordat, que ja han estat desautoritzades pel propi Govern i també pel seu partit, Esquerra Republicana (ERC), que "han desprestigiat la presidència de la Generalitat" i que "han acabat de desqualificar" Carod-Rovira, segons ha considerat.

La líder del PP ha demanat al vicepresident del govern i actual president en funcions que deixi les seves responsabilitats al capdavant de l'Executiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Desenes de morts en un nou atac israelià a Rafah, al sud de la franja de Gaza

BARCELONA
política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA
ORIENT MITJÀ

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro