Política

Artur Mas relativitza l'enquesta que dóna el sí a la independència

El líder convergent revela que, segons les dades de CiU, qualsevol resultat quedaria subordinat al percentatge de participació del referèndum

El president de CiU, Artur Mas, ha relativitzat aquest dijous el resultat del macrosondeig de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) que indica que, per primera vegada, el sí guanyaria en un referèndum d'independència a Catalunya.

Segons ha assegurat, les dades de què disposa el seu partit indiquen que el resultat d'un referèndum d'aquest tipus estaria en funció de la participació. "Amb una participació baixa, guanyaria el sí; però a mesura que anés pujant la participació, la victòria del no seria clara", ha argumentat el líder de l'oposició.

Malgrat tot, Mas ha reconegut que hi ha un sentiment creixent per part d'un gruix important de gent "d'entre indignació i sensació que Catalunya no avança com hauria d'avançar i que el tracte que es rep per part de Madrid, en aquest cas, del govern espanyol, no és el que hauria de ser".

Al seu entendre, entre els catalans qualla la idea "que no se'ns té tot el respecte que se'ns hauria de tenir i que a Catalunya se li intenta tallar les seves aspiracions i els seus objectius com a país" i, per tant, no el "sorprèn que això quedi reflectit en els estudis i en les enquestes".

Ara bé, dit això, ha volgut remarcar que, en la seva opinió, "la prioritat ara mateix és donar-li la volta a la situació econòmica que viu el país. Un país com Catalunya, que està en el 18% de l'atur, més del doble de la Unió Europea, en un Estat com Espanya que està fins i tot una mica per sobre d'això, on la crisi econòmica és molt fonda i moltes empreses no se'n surten. Aquí és on està la urgència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona