Política

Joan Herrera: "A aquestes alçades, el que hauríem de demanar és que el TC dimitís en bloc"

Herrera serà escollit aquest dissabte pel consell nacional d'ICV cap de llista a les eleccions a la Generalitat de Catalunya de l'any que ve

El que aquest dissabte serà escollit cap de llista d'ICV a les eleccions catalanes de l'any que ve, Joan Herrera està plenament convençut que, "a aquestes alçades, el que hauríem de demanar és que el Tribunal Constitucional dimitís en bloc".

I ho hauríem de fer per què, segons ha indicat en una entrevista a Els Matins de TV3, "no són capaços de prendre una decisió, estan en fals i poden fer complir la llei". Res més.

Preguntat sobre les pròximes eleccions, Herrera ha assegurat que espera que es produeixin amb una nova llei electoral a Catalunya "que s'apropi més al ciutadà però també que faci més controls sobre la despesa i les campanyes, que garanteixi els debats públics sense limitacions i sense consignes i, en definitiva, que ofereixi més transparència".

I dit això, ha reconegut: "Més que la irrupció de nous partits, el que em preocupa més és l'abstenció, la resignació de la població".

Herrera també s'ha referit a les advertència de l'OCDE a les polítiques fiscals del govern de José Luis Rodríguez Zapatero i ha dit estar completament d'acord amb l'organisme internacional.

"La política econòmica que està fent Zapatero ni la compartim ni l'entenem. Apujar els impostos és insòlit des d'un punt de vista de govern d'esquerres, però també perquè és una iniciativa que alenteix el consum", ha argumentat.

Explicacions sobre l'Alakrana
Pel que fa a la gestió del govern espanyol en l'alliberament del pesquer basc Alakrana, Herrera ha avançat que tot i que cal que el govern doni més explicacions, "el que no val és que dos dies després de l'alliberament s'estigui demanant la seva reprovació, i més en la gestió d'una situació tan complicada".

"No val buscar rèdits electorals com fa el PP. Nosaltres no actuarem amb aquesta actitud carronyaire", ha afirmat el líder d'ICV.

En aquest sentit, ha volgut remarcar que, en aquest cas, també cal situar la responsabilitat de tot el que ha passat sobre l'armador: "El pesquer estava operant en una zona de risc, algú va decidir sortir de la zona de seguretat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona