Política

La societat civil, també amb l'Estatut

UGT proposa imitar la premsa i organitzar un acte unitari. Comerciants, associacions de veïns i set col·legis professionals s'hi adhereixen

Els sindicats catalans UGT, CCOO i USOC han coincidit també en donar suport l'editorial que defensa l'Estatut que avui han publicat 12 diaris amb seu a Catalunya. També ha defensat l'Estatut, el sindicat agrari Unió de Pagesos.

El secretari general d'UGT, Josep Maria Àlvarez, ha apostat per copiar l'iniciativa i organitzar algun tipus d'acte unitari de la societat civil. "Seria bo que la resta, cadascú des del seu punt de vista, sense esperar tant, poguéssim fer també una aportació d'aquestes característiques". El sindicalista ha qualificat "d'extraordinàriament positiva" la iniciativa de publicar un editorial conjunt que "reflecteix molt bé quina és l'opinió de la immensa majoria de la societat catalana".

CCOO ha alertat, en un comunicat de premsa, de les "frustracions i incomprensions" que podria generar una sentència negativa del Tribunal Constitucional (TC) que retallés les competències de la llei orgànica. CCOO ha aprofitat per instar al govern a no esperar la sentència per realitzar el desplegament de totes les competències, especialment aquelles que tenen a veure amb els drets de les persones i la millora de les seves condicions de vida i treball, així com fer realitat les inversions en matèria d'infraestructures pendents.

La USOC considera imprescindible que no es buidi de contingut la norma bàsica catalana que dóna garanties al nostre autogovern així com els instruments de progrés social i econòmic de Catalunya.

Patronal i comerciants
Les patronals catalanes Foment del Treball i Pimec també s'han mostrat a favor de l'editorial. Foment del Treball ha recordat que la lleialtat als valors constitucionals ha d'estar no només en el seu contingut inicial, sinó també en els instruments i institucions que els han de posar en pràctica. Pimec ha titllat "d'indigne" el tracte que està rebent l'Estatut i Catalunya. "No és de rebut i no hi ha res que pugui justificar aquest tracte", expressa l'entitat.

Altres entitats com la Confederació del Comerç de Catalunya i la Federació Catalana de Vela, també han donat suport a l'editorial.

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, el Col·legi i Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, el d'Arquitectes de Catalunya, el d'Advocats de Barcelona, el de Farmacèutics de Barcelona, el d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya i el Consell de Col·legis de Diplomats en Infermeria de Catalunya ja han anunciat la seva adhesió a l'editorial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona