Política

Un programa informàtic comptarà els minuts que els polítics surten als mitjans de la Generalitat

Les aparicions dels polítics als mitjans de comunicació de la Generalitat es mesuraran amb un programa informàtic d'aquí a uns mesos. Ho ha anunciat aquest divendres al Parlament la directora general de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Cullell, al Parlament.

El pluralisme als mitjans públics és un debat recurrent en les sessions de control de la CCMA, i Cullell ha explicat que s'estan desenvolupant aplicacions informàtiques que permetran calcular les aparicions dels polítics i els partits per analitzar la seva presència i tenir indicadors fiables sobre el pluralisme, en el sentit que reclamen els partits.

Llibre d'estil a finals d'any
Cap a final d'any podria ser aprovat el llibre d'estil dels mitjans de la CCMA, que s'està treballant, i ha de ser debatut i votat, segons ha anunciat el president de la CCMA, Albert Sàez. Arran d'una pregunta del diputat Carmel Mòdol, d'ERC, Sàez ha dit que el consell de govern de la corporació "no ha dedicat ni un minut a analitzar aquesta expressió que forma part del que surt als diaris i també en una recent novel·la", en referència a la crosta nacionalista definida pel diputat socialista Joan Ferran

Per Sàez el llibre d'estil ha de ser un instrument per solucionar els debats polítics que està generant aquest concepte. Joan Ferran, present en la sessió de control com a diputat del PSC, ha replicat que els mitjans han de fugir de "terminologia extrema fruit d'una determinada concepció del que ha de ser la política del país". En aquest sentit, espera que el llibre d'estil defensi uns mitjans "nacionals però no amb tics de discurs nacionalista".

Cullell ha avançat que la CCMA tancarà el 2008 amb dèficit zero, una fita que la corporació assolirà per tercer any consecutiu si l'auditoria anual confirma les dades provisionals. Tot i la satisfacció pels resultats, i tenint en compte el context de crisi, en què els ingressos per publicitat s'han reduït un 9,5%, Cullell es manté prudent amb vista als pressupostos del 2009, mentre apunta que els mitjans de la Corporació estan resistint millor que altres empreses la reducció de publicitat, que ha arribat a percentatges d'entre el 12 i el 25% en el sector.

Encara no s'ha tancat el balanç econòmic del 2008, però la directora de la CCMA ha avançat en la comissió de control de l'organisme que s'acabarà el 2008 sense dèficit. Cullel considera que el finançament publicitari "s'està controlant bé" davant la crisi, però "per no caure en un excessiu optimisme" ha remarcat que els ingressos han baixat un 9,5% i es podrien reduir més aquest any.

A més, la directora de la CCMA s'ha mostrat orgullosa d'haver aconseguit aquests resultats econòmics "sense tocar la programació", que ja està "donant alegries d'audiència", després de les fortes baixades de l'estiu i principi de curs. La programació s'ha d'anar renovant en els pròxims mesos, especialment al Canal 33, on ha anunciat canvi d'imatge i programació a partir del març.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona