Política

La "imbecil·litat" dels "exaltats" catalans antitaurins, reflectida als digitals espanyols

El grau d'agressivitat varia segons la capçalera. 'La Razón' destaca l'escàs marge de vots pel qual s'ha donat llum verda a la tramitació de la ILP per abolir les corrides. L'apoderat de José Tomàs critica els promotors de la llei a 'Libertad Digital'

Amb agressivitat variable, la premsa espanyola mostra, una vegada més, que viu pendent de Catalunya. Aquest divendres, els digitals espanyols i les edicions electròniques dels diaris editats a Madrid han reflectit immediatament la votació al Parlament català que ha donat llum verda a la iniciativa legislativa popular per abolir les corrides de toros a Catalunya.

Com és habitual, el mitjà més obertament agressiu ha estat Periodista Digital, que en el resum que oferia a la portada aquest divendres al migdia començava el text dient: "La imbecil·litat d'alguns exaltats guanya terreny a Catalunya" (vegeu la imatge que ho reprodueix).

L'edició electrònica del diari La Razón opta per un text de to aparentment més neutre, però burxa en el marge escàs de vots (vuit) que ha permès tombar les esmenes a la totalitat contra la ILP. Assegura que els mateixos defensors de les corrides esperaven una "derrota més àmplia".

Libertad Digital ha publicat dues cròniques de l'agència Efe. Primer ha presentat un text que relatava amb to neutre la votació, de la qual es destacava que ha estat secreta i que aquest fet és "inusual". Però, ràpidament, ha triat per destacar a la portada unes declaracions del torero Enrique Ponce, també a Efe, que es queixa que la decisió del Parlament i la ILP són "un atac polític a una cosa molt espanyola".

El Confidencial publica el text d'Efe –sense atribuir-lo a l'agència– amb lleus retocs. Però complementa la informació amb una enquesta amb una pregunta que en cap moment s'ha plantejat en la discussió sobre la ILP catalana. "S'ha de prohibir la festa a tot Espanya?", demana als seus lectors (dos milions i mig d'usuaris únics al mes). La resposta és la prevista (opinen que no), però no està clar que el percentatge de respostes que diuen que sí, un 21%, fos l'esperat pels creadors de l'enquesta.

L'Abc titula la informació destacant que "els antitaurins guanyen en la votació a Catalunya i la ILP segueix endavant". La crònica més asèptica és la d'El País, que titula: "El Parlament dóna llum verda a debatre la llei de prohibició de les corrides de toros".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona