Política

Els taurins presenten batalla i es mobilitzen per convèncer el Parlament que aturi la prohibició de les corrides

Des de Madrid, el criador Victorino Martín atribueix als "interessos separatistes" el sí a la tramitació de la ILP per abolir els toros a Catalunya. L'associació d'organitzadors de corrides acusa els polítics de generar "debats estèrils"

Els taurins no es donen per vençuts i esmolen les eines per al debat parlamentari dels propers mesos, que ha d'acabar amb la votació final per decidir si, efectivament, es prohibeixen les corrides de toros a Catalunya, com demanen els impulsors de la ILP que aquest divendres s'ha acceptat tramitar.

A més de criticar la decisió dels parlamentaris catalans, acusats de generar "debats estèrils", criadors de toros, organitzadors de corrides i la Plataforma per a la Promoció i la Difusió de la Festa dels Toros ha anunciat que esperen capgirar el resultat en la votació definitiva.

Encara que ha admès que els hauria agradat que s'aprovés alguna de les esmenes a la totalitat contra la ILP presentades pel PSC, el PP i C's, Corrales ha volgut llegir el resultat com un indici que els diputats volen saber més sobre el tema i discutir-lo, res més. "Ho interpretem en aquesta línia, els diputats el que volen és tenir tots els elements per decidir", ha dit en declaracions als passadissos del Parlament després de la votació.

Corrales també ha destacat que només "una petita diferència" ha separat el sí del no, i creu que "encara hi ha partit per jugar".

Des de Madrid, el portaveu de la Mesa del Toro, el ramader Eduardo Martín-Peñato, ha anunciat que el sector "s'ha de posar a treballar per traslladar a la societat la importància del món del toro en tota la seva dimensió". Pel portaveu del sector, creu que la decisió d'aquest divendres només ha estat "un primer pas", i s'ha mostrat esperançat que la votació final canviï de signe.

Per Martín-Peñato, "prohibir és el que hauria d'estar prohibit", i en aquest cas creu que hi ha moltes implicacions econòmiques, a més de l'aspecte "fonamental" que és el de "la llibertat". Segons el ramader, Espanya no està actualment en una situació econòmica en què es pugui permetre "començar a prescindir del sector taurí, creador de riquesa".

Les declaracions més agressives han estat les del criador Victorino Martín, que ha qualificat "d'error gravíssim" la decisió del Parlament. Segons el seu punt de vista, s'ha aprovat "imposar una minoria", i hi han influït "factors polítics i d'interès personal". "Això que passa a Catalunya només s'explica des del context polític", ja que la votació és el resultat del "caldo de cultiu" que es viu al país i dels "interessos separatistes catalans", ha afegit. Pel ramader, "l'abús" d'avui pot acabar tenint un efecte bumerang i provocarà "que es reivindiquin més les corrides".

Ara, Martín creu que cal que el sector "s'uneixi en protesta contra aquest error", tot i que s'ha mostrat pessimista perquè és un "sector poc unificat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA