Política

Rodalies, Inspecció de Treball i l'observatori del turó de l'Home, principals traspassos en tres anys d'Estatut

El govern torna a destacar el finançament com a "principal èxit" en el desplegament de la norma que va entrar en vigor el 9 d'agost del 2006

El finançament i, pel que fa als traspassos acordats –encara no executats–, Rodalies de Renfe, Inspecció de Treball i l'observatori meteorològic del turó de l'Home. Són els quatre èxits destacats en el balanç oficial de la Generalitat dels tres anys d'aplicació de l'Estatut, que va entrar en vigor el 9 d'agost del 2006.

Poques setmanes després d'haver celebrat institucionalment i partit per partit l'acord de finançament, el govern tripartit torna a destacar els nous tractes econòmics amb l'Estat espanyol com el "principal èxit" en el desplegament de l'Estatut.

Sobre el finançament, l'extens comunicat oficial diu que, a partir d'ara, "els ingressos de la Generalitat provindran gairebé exclusivament dels impostos que paguen els ciutadans de Catalunya", que el govern disposarà de "més capacitat de decisió sobre els seus impostos" i que "tindrà la clau dels seus ingressos". A més, recorda que "els recursos per càpita de Catalunya se situaran, per primera vegada, per sobre de la mitjana de les comunitats autònomes".

I en el capítol de traspassos, la nota recorda que finalment, després de tres anys d'Estatut, la comissió bilateral Estat-Generalitat "ha formalitzat, per primer cop, l'acord per al traspàs de Rodalies-Renfe al govern català, previst per al pròxim 1 de gener del 2010".

El govern també destaca que "Catalunya es converteix en la primera comunitat autònoma que assumirà la competència sobre la inspecció de treball". "La previsió és que el traspàs es faci efectiu el pròxim mes de març, coincidint amb la creació de l'Agència Catalana de la Inspecció de Treball", afegeixen. Es calcula que es traspassaran 126 llocs de treball d'inspectors, 59 de subinspectors d'ocupació i 99 de funcionaris i personal laboral administratiu.

El tercer traspàs destacat pel govern és el de la titularitat de l'observatori meteorològic del turó de l'Home, al Montseny, una qüestió en què ja s'ha acordat el procediment de cessió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona