Política

JOSEP FUENTES

ALCALDE DE PONT DE MOLINS (CIU)

“Creixerem amb espai industrial”

El nou planejament municipal fa possible un augment del sòl industrial

A la reforma que s'ha fet a l'escola, s'hi afegirà l'any vinent una llar d'infants

PERFIL
Josep Fuentes s'ha estrenat com a alcalde en aquest mandat. No ho ha tingut gens fàcil, ja que els resultats electorals van ser molt ajustats. El PSC va superar CiU d'una trentena de vots, i l'ambient va ser molt crispat. Governa gràcies a ERC. L'any vinent es vol tornar a presentar.

S'ha superat la crispació que hi va haver a principi de mandat amb l'anterior govern del PSC i que van provocar situacions ben esperpèntiques?

Hi hem hagut de dedicar molts esforços, i encara cueja. Ens vam trobar un ajuntament desordenat i anàrquic, i si hi afegim que no hi va haver traspàs, hem hagut de treballar molt. Crec que no s'ha de fer mai, el que va passar: cap membre de la llista del PSC volia la credencial, perquè van perdre les eleccions, fins que després de diverses renúncies i dimissions van entrar els de darrere de la llista, obligats per la Junta Electoral Central; van acomiadar la secretària el dia abans del meu nomenament com a alcalde, perquè no poguéssim treballar, i el dia de la investidura, el 16 de juny, van posar la calefacció de la sala al màxim, una criaturada.

Un cop començat el mandat, el regidor d'ERC va sortir de l'equip de govern i els va deixar en minoria.

Hi va haver discrepàncies en la redacció del POUM, i va sortir del govern. Ara estem en minoria, però s'ha aprovat tot. Des de l'oposició han col·laborat força, i els he d'agrair que no facin mal al dia a dia del poble.

Quin balanç fa del mandat?

Crec que hem fet molta feina. Fins a mig mandat havíem fet trenta-cinc actuacions, alguna de molt important, com ara l'escola. No ens han fet l'escola nova, com havia promès Educació, i hem hagut de reformar la que teníem. Quan vaig entrar hi havia menys d'una vintena d'alumnes, i aquest curs n'hi ha trenta-nou. Això vol dir que les famílies hi confien i que hi ha una direcció fantàstica, i per a mi aquest és un servei bàsic en un poble. Sense escola el poble és orfe. També vull dir que durant el primer trimestre de l'any vinent es començarà a construir, al costat de l'escola, una llar d'infants, i per tant podrem incrementar el servei de formació des dels zero anys.

Han redactat el POUM, que ja s'ha aprovat inicialment. Què representa?

Hem fet un POUM mirant al futur. No creixem gaire en habitatges, però ens hem dotat d'espai industrial, perquè som una porta d'Europa. Hi ha un fet pel qual estem molestos, i és que en aquests moments difícils l'empresa més important que tenim al municipi, Calsina Carré, ha d'ampliar les instal·lacions com a operador logístic, i no pot fer-ho perquè l'actual planejament no ho permet. Ara estudia fer l'ampliació a Perpinyà, i això és una mala notícia. Ni el poble ni el país no ens podem permetre, en els temps actuals, frenar una empresa que té futur. Intentem negociar, i totes les portes de les administracions superiors es tanquen. Ens diuen que esperem a tenir el POUM, però per a l'aprovació definitiva falta més d'un any de tramitació, i l'empresa no pot esperar.

Què queda per fer fins a final de mandat?

Tenim el local Nova Harmonia, que havia estat l'antic ajuntament, del qual s'ha acabat la primera fase de restauració, i falta la segona. També estem fent la xarxa de gas al carrer de la Muga i al barri del Celler, i està a punt de començar la construcció d'una planta potabilitzadora que serà una obra important. També volem actuar al monestir de Santa Maria del Roure, que és preciós, i ja hem aconseguit 250.000 euros per invertir-hi i poder rehabilitar l'església gòtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera