Política

Mini ‘docsessions' de CiU

El programa d'Educació

L'escola, “zona lliure” de drogues

Mas promet mà dura contra els camells que esperen els joves a la sortida dels centres

Vol reduir a la meitat el fracàs escolar

CiU estrena un nou format de trobades en què pretén desgranar el seu programa. Des d'ahir fins a la campanya electoral, la federació aprofundirà en el seu projecte amb l'objectiu d'haver-ne explicat els eixos bàsics abans que arrenqui l'esprint final cap als comicis. Es tracta d'una versió reduïda de les docsessions amb què Artur Mas ja va esbossar el seu full de ruta a la primavera: aquesta vegada amb menys experts, una posada en escena discreta i, sobretot, missatge. O sigui: propostes i més propostes. A peu dret, rere un faristol i amb una sola senyera, Mas va explicar el reguitzell de mesures que preveu implantar si és president de la Generalitat en matèria d'educació.

El líder de CiU va prometre contundència contra les drogues. Va garantir que eradicarà la proliferació de camells a l'entorn dels centres. “No pot ser que estiguin esperant a la sortida de les escoles”. Per Mas, la presència de les drogues no és responsabilitat de les escoles, però “sí del govern”. CiU prohibirà la distribució, el consum i la tinença de substàncies il·legals i pretén instaurar un programa de seguiment als alumnes consumidors d'estupefaents. També vol combatre el mal comportament dins de les aules. És per això que vol fixar una nota de conducta. Cada centre en determinarà els efectes acadèmics.

Mas també va garantir que impulsarà una ofensiva contra el fracàs escolar. Aquest és un dels grans reptes que ha situat en l'horitzó si és president després del 28 de novembre. Va assegurar que treballarà perquè aquest problema estructural passi d'afectar un de cada tres alumnes a un de cada sis. L'objectiu de CiU és acostar l'índex català a la mitjana europea i aspira a fer-ho fomentant la competència lectora, amb un pla específic per afavorir-la entre els infants i els joves. Mas promet igualment que els pares tindran més llibertat a l'hora d'elegir el centre on volen escolaritzar els seus fills. No vol esperar: ho podran fer, fins i tot, des del naixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Guerra a Gaza

Israel es prepara per a l'operació a Rafah

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona