Política

Candidats de dia i de nit

A Mas li agrada més Igartiburu

El líder de CiU sopa flanquejat per Scarlett Johansson i la presentadora de TVE a l'entrega dels premis de Mango

Troba més guapa l'Anne

Diu a l'actriu: “Si tornes i sóc el ‘governor', truca'm”

A Hereu, que també sapanglès, li va tocar asseure entre Naty Abascal
i una princesa búlgara

Sí, ho han llegit bé. Posats a escollir entre Scarlett Johansson i Anne Igartiburu, Artur Mas ho té clar: prefereix la presentadora de TVE. No són pocs els qui li haurien canviat el lloc a taula dimecres a la nit: Igartiburu a la dreta, Johansson a l'esquerra. I al davant, Jean-Paul Gaultier irradiant glamur a les costures de l'americana. Era el sopar dels premis Botón de Mango, al MNAC.

Mas i Johansson van tenir una conversa fluïda. En anglès, és clar. El lloc privilegiat del líder de CiU aviat va gestar el primer rumor: l'havien situada allà perquè en la política catalana no abunden els poliglots. Però resulta que Jordi Hereu també sap anglès, i en canvi s'asseia amb María García de la Rasilla, esposa del príncep Konstantin de Bulgària, i Naty Abascal. L'alcalde de Barcelona no es va molestar per la llunyania de Johansson. De fet, la taula perseguia el do de l'equilibri. La presidien des del centre (l'un davant de l'altre) José Montilla i Isak Andic, accionista principal de la firma protagonista de la vetllada. I a més resulta que Rasilla, amiga personal d'Andic, està molt bé considerada dins del cercle de Mango; o sigui, que no hi havia cap intenció de menystenir l'alcalde.

Una altra cosa és que ell es trobés a gust compartint estovalles amb dones com Naty Abascal, que, tot i haver esta musa d'Andy Warhol, ara per ara és objecte del desig de la premsa del cor espanyola. L'entorn d'Hereu, però, només va destacar que satisfet que estava l'alcalde de tenir actes multitudinaris i premis de moda valuosos a la ciutat. De fet, la cita va ser tan multitudinària (i diversa, ja que hi convivia la jet set madrilenya amb la burgesia catalana)que la mateixa Johansson es va sorprendre de la vida social de Barcelona.

Però ¿de què van parlar Mas i la musa de Woody Allen? Del vi, de gastronomia, de Vicky Cristina Barcelona, de les vegades que ha viatjat a la Ciutat Comtal i de tots aquells temes amb què s'acostuma a trencar el gel. Després, una cosa va portar a l'altra. I de seguida es van embrancar en la política nord-americana. Johansson va fer campanya pel Barack Obama candidat. I aleshores, va venir la catalana. Mas va intentar fer-se entendre: Espanya seria com els Estats Units, salvant les distàncies, i Catalunya equivaldria a un d'aquests estats, amb un president propi i tot això. “Si tornes i sóc el governor, truca'm”, li va dir en broma.

A Mas, però, li va agradar més Igartiburu. Així ho va confessar ahir en una conversa desenfadada amb periodistes, després d'un acte de CiU. Deu ser per l'edat: l'actriu nord-americana és una mica més jove que la filla del líder de l'oposició, que, en saber-ho, va quedar atordit per la comparació. La presentadora de Corazón corazón és del 1969. O sigui, que té 41 anys. I Mas? 54.

Però no es confonguin. Ni amb l'Anne ni amb l'Scarlett hi va haver festeig. A més, l'esposa del líder de CiU, Helena Rakosnik, també era el sopar. Això sí: a ningú li escapa que el “Guapo” de Polònia té fama de galant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona