Política

La passejada amb el candidat

Joan Herrera

  • Video: Passejada amb Joan Herrera

Joan Herrera és el noi del Poblenou. Hi va néixer, a tocar del Besòs, i hi viu, en plena Rambla. La passejada serà, evidentment, per aquest barri: l'ecosocialista ens descobrirà els racons i comerços més singulars, amb lloro dissecat inclòs.

Herrera té apamat tot el districte i les àrees contigües. Va estudiar a la Verneda, al Joan d'Àustria. Ha fet barri tota la vida. Com a veí, i com a esportista: va ser nedador i waterpolista del Júpiter. “No em digui que vostè té aquelles espatlles enormes”. “Les tenia”, recorda Herrera, que admet que la condició de parlamentari l'ha fet “més prim i panxut”. L'orgull pel Júpiter va més enllà de l'esport. Davant d'on es va fundar el 1909, el defineix com “el Manchester català, arrelat a la indústria del barri”. I detalla que l'escut de l'entitat té una estrella vermella. “S'hi sentia molt còmode, suposo”, li etzibo. Somriu.

Deixem enrere el Júpiter i arribem a la July, la fruiteria. Pel camí Herrera ha recorregut la història de la Rambla: “S'acabava a Pere IV! Fins a final dels anys noranta, més amunt d'aquest carrer només hi havia fàbriques,i davant del mar tenies les vies del tren. I la Diagonal, a l'altura de Bac de Roda estava tallada”, explica el candidat, que recorda com enmig de totes les fàbriques hi havia una pista de tennis per als directius de les fàbriques. Una anècdota divertida data del temps a la universitat, quan uns estudiants li van preguntar on vivia. “A la Diagonal”, va dir Herrera. Els companys no van entendre que la Diagonal d'Herrera no tenia res a veure amb la de Gauche Divine.

A la July l'encarregada ens prohibeix gravar. “M'he de tenyir, que vinguin la setmana vinent, no em graveu!”. En tot cas, Herrera s'emporta, entre altres coses, mandarines i un bon enciam (les imatges en donen fe). Pel carrer la gent no el para. Per què han de parar un veí que veuen cada dia? Tot i així, les salutacions i els cops de cap amistosos són constants. Seguim en direcció al mar. “Et portaré a la licoreria, segur que els fa il·lusió, i tenen un lloro”. “Viu?”. “No, dissecat”. L'estona que passem a la licoreria és fantàstica, i l'encarregada ens explica la història del lloro –no us perdeu el vídeo–, que amb la mirada fixa (pobra bèstia) presideix la botiga. Per acabar, a la Tere. És a dir, a l'orxateria, enfront del Casino de l'Aliança. “En sóc addicte”. La temporada ha quedat enrere. “Un cafè, doncs”. Fi de promenade.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom