Política

Passejada amb el candidat

Rafa Luna

Conèixer la realitat

El candidat del Partit Popular a Tarragona trepitja el carrer per conèixer les demandes de la ciutadania

En general, se li demana una rebaixa dels impostos, i més llocs de treball i ajudes socials

Els divendres, a Montblanc, és dia de mercat. Va escollir bé Rafa Luna, el candidat del Partit Popular a la demarcació, per intentar captar el vot a la Conca de Barberà. Era un dia ventós, i tot i les obres de millora que s'estan fent al carrer Major, res va impedir al cap de llista, explicar als montblanquins quin era el seu projecte per a la comarca. El dia va començar aviat: a les 08.00 h, reunió de campanya a la seu del PP a Tarragona per acabar de definir l'agenda del dia. A les 10.15 h, sortida cap a Montblanc i trobada amb la junta local. A les 10.45 h, inici de la passejada pels carrers del centre amb el turbo posat.

Luna tenia molt clar quin era l'objectiu del dia i amb les piles carregades donava voltes amunt i avall parant-se a parlar amb la gent: des dels venedors ambulants, fins als avis, joves, persones nouvingudes i amb tothom qui fes falta: “Fa quatre anys ens tiraven les paperetes a la cara, i ara les accepten”, comentava Luna, en un dels passejos. El cert és que molta gent s'aturava a parlar amb el candidat popular a Tarragona –que repartia tota mena de marxandatge com ara pins i piruletes–, mentre que d'altres, com aquell qui no vol la cosa, miraven de passar desapercebuts o bé perquè no combregaven amb les seves idees o bé perquè volien estalviar-se el protagonisme que donen les càmeres de vídeo i de fotos. Alguns, però, el reconeixien i altres estaven a l'expectativa pel que els podia explicar. La gent fins i tot s'atrevia a fer-li demandes, com ara que no augmentessin més els impostos, que es creessin nous llocs de treball per rebaixar l'índex de l'atur, o que hi hagués més ajudes socials, sobretot per a les famílies amb nens. Luna entrava als bars, a les carnisseries i en bona part dels comerços locals, on fins i tot s'atrevia a fer broma. També es va permetre el luxe de menjar-se a peu de carrer, unes mandarines que li va regalar un paradista del mercat a la plaça Catalunya.

El líder popular donava conversa a tort i a dret i semblava que estava molt a gust. Divendres, realment, va complir els seus objectius, els de sortir al carrer i fer gairebé un porta a porta, per aquelles coses de la proximitat, de fer-se conèixer i captar les demandes dels votants, que són els qui al cap i a la fi acaben decidint a qui donen la seva confiança de govern. Per Luna, divendres devia ser un dia llarg, com ho serà la marató que queda fins al dia de les eleccions al Parlament. Després de Montblanc, encara va tenir energia per desplaçar-se cap a Santa Coloma de Queralt, on va tenir una reunió amb empresaris del municipi, concretament amb Hormipresa. També va dinar allà, i després encara va fer parada a l'Espluga de Francolí. Tot això flanquejat per alguns líders del partit a Tarragona, membres de les juntes locals i simpatitzants del partit. La jornada havia de cloure vora les set de la tarda per l'endemà tornar a estar a punt per fer valer la seva veu.

El vot del nouvingut
La dura campanya del PP contra la immigració il·legal i la necessitat que s'integrin, no va impedir que Rafa Luna es parés a conversar amb la població nouvinguda i demanar-li el vot, tot i ser conscient que probablement no n'arrencarà el vot.
Desperta més simpaties
El líder popular sembla acostumat a no caure gaire bé a una part de l'electorat. Tot i això, explicava que en les anteriors eleccions rebien insults però que ara sembla que la gent estigui més receptiva a l'hora d'escolar les propostes del PP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona