Política

LLUÍS RECODER

NÚMERO 8 DE CIU A LES ELECCIONS AL PARLAMENT

“Conseller? És política de ficció”

“La consellera ha fet promeses sense tenir finançament”

“Si hi ha un lloc adient, per què no?”

Nascut el 1958, és llicenciat en dret i especialitzat en dret urbanístic. Ha estat diputat al Congrés 13 anys, i diputat al Parlament de Catalunya del 1999 al 2006. És alcalde de Sant Cugat des del 3 de juliol de 1999.

La tercera serà la bona per a Artur Mas?

Sí, molta gent està cansada del tripartit i pensa que Mas ha de tenir la seva oportunitat. És el que es respira al carrer. Ara falta que el dia 28 es vagi a votar. Molts votants d'altres forces ens diuen que ara votaran CiU.

Què n'ha après CiU, d'aquests anys a l'oposició?

Artur Mas s'ha enfortit i això l'ajudarà a afrontar els temps difícils que haurà de gestionar si és president. CiU ha après que amb debat intern i cohesió i una acció persistent d'explicació del nostre projecte s'arriba a la gent.

S'hi veu, de conseller?

Han de passar moltes coses, que CiU guanyi, que el tripartit no sumi, que m'ho ofereixin, que accepti... Tot plegat és política de ficció.

Amb qui pactaria?

Aspirem a governar sols. En temps difícils cal un govern fort que pugui afrontar la crisi econòmica i nacional que afecta Catalunya. La situació que haurà de gestionar el proper govern serà tan complicada que més val que ho faci des de la solidesa, si no no ens en sortirem.

Renunciant a repetir d'alcaldable a Sant Cugat, es planteja ser en un futur el presidenciable de CiU a la Generalitat?

En absolut. Crec en la limitació de mandats polítics i és per això que vaig anunciar que no em tornaria a presentar. Malgrat que m'apassiona la feina que faig, era el moment de dir “fins aquí”.

Què hem de fer amb el quart cinturó?

Que el Ministeri de Foment el faci d'una vegada i que el faci bé. Això vol dir amb la dimensió correcta i integrat mediambientalment. El col·lapse de l'AP-7/B-30 és insostenible, i els equilibris dins del tripartit poden acabar fent un nyap.

L'hospital Vicente Ferrer serà una realitat en la pròxima legislatura?

De moment la consellera Geli ens ha convocat als alcaldes cinc cops per fer-nos la foto en presentacions relacionades amb l'hospital, però de pedra ni una. La consellera ha anat fent promeses arreu del territori sense tenir finançament per fer-les possibles.

La comarca hauria de ser la seu d'un nou abocador de residus metropolitans?

Si hi ha algun lloc adient, per què no? Els residus els generem nosaltres i, a més, un diposit controlat, amb rebuig d'ecoparc i amb totes les garanties ambientals, és una font de recursos per als ajuntaments gens menyspreable.

Què proposa CiU per al Vallès Occidental?

Aprofitar el potencial d'una comarca econòmicament puntera. Com? Creant un entorn favorable a l'empresa, fent les infraestructures necessàries, viàries i ferroviàries, potenciant universitats i centres de recerca, cuidant el nostre entorn natural i millorant la qualitat de vida amb bons serveis educatius, sanitaris, esportius, judicials, seguretat pública...

Li agradaria un sistema de llistes electorals on cada territori escollís el seu representant?

I tant. Em sembla un pas imprescindible per millorar la qualitat de la nostra democràcia. Després de 30 anys ja toca revisar un sistema que no acaba d'afavorir la responsabilitat dels elegits davant els electors ni la relació entre ciutadans i parlamentaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona