Política

anàlisi

Un govern dels millors

Segons tots els cànons parlamentaris, després dels resultats del 28-N, Artur Mas podrà presidir el govern amb una certa comoditat. Al Parlament, els 62 diputats li seran suficients per aprovar lleis. Per a les que calgui majoria absoluta, CiU podrà pactar amb qualsevol dels altres grups de la cambra. Les de caràcter econòmic, amb el PP; les de caràcter social, amb els partits d'esquerra, i les d'identitat, amb els partits més sobiranistes. Amb la nova composició, no serà fàcil que tota l'oposició faci pinya contra CiU a causa de la diversitat de colors de la nova cambra. Fins i tot és possible que Mas rebi el suport d'ERC per ser investit en la primera volta.

Amb aquest panorama, es podrà complir aquella dita de Churchill que deia que el Parlament serveix per fer-hi política i el govern, per governar segons les circumstàncies. Una idea que els catalans hi hem estat poc acostumats en els darrers temps, ja que sovint s'ha fet molta política des del tripartit i menys des del Parlament.

Artur Mas governarà amb comoditat, però no ha d'oblidar, durant la legislatura, que els vots l'han situat a sis diputats de la majoria. No ha estat cap sorpresa que Mas sigui el nou president de la Generalitat. Són moltes persones de l'anomenada societat civil que ho esperaven i que li demanaven que inclogués independents en el nou govern. Que no sigui un govern només de membres de la seva coalició, com és el cas del PSOE, que té situats els principals membres de la seva executiva al govern espanyol. A Mas, li demanen un govern “dels millors”. Siguin d'esquerres, de dretes, independentistes... Li demanen que vagi per feina i que situï Catalunya a dalt de tot...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom