Política

De Gispert obté el “no” inicial dels minoritaris

Ciutadans demana empara a la presidenta del Parlament perquè vetlli pel grup mixt, en què també hi ha Solidaritat

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va començar ahir la tanda de contactes amb els líders dels partits amb representació a la cambra que la portarà a proposar Artur Mas com a president de la Generalitat. Pel despatx de la cambra, van passar ahir els líders de Ciutadans, Solidaritat Catalana per la Independència (SI), ERC i ICV-EUiA –Albert Rivera, Joan Laporta, Joan Puigcercós i Joan Herrera– i va obtenir la seva negativa inicial per investir Mas. De Gispert es trobarà avui amb Alícia Sánchez-Camacho (PP), Joaquim Nadal (PSC) i el mateix Mas (CiU).

De les reunions, formals, ja s'albira el més que probable escenari que el futur president de la Generalitat hagi de ser investit en segona volta, dijous de la setmana vinent.

Dos grups

Les trobades van deixar constància del malestar de Ciutadans i SI, companys al grup mixt. Rivera va demanar empara a De Gispert perquè faci de mitjancera, reclam que arriba després que les peticions al PSC i el PP perquè els cedissin un diputat per fer grup propi al marge de Laporta fracassessin.

Ciutadans no descarta impulsar una modificació del reglament del Parlament que els permeti –i també a Solidaritat– treballar de manera autònoma. L'article 24.2 de la normativa situa la lògica del funcionament del mixt com la resta de grups i estableix que pot promoure iniciatives si aquestes tenen el suport de la majoria dels membres. Format per quatre diputats de SI i tres de Ciutadans –formacions antagòniques–, els de Rivera temen que, en ser els minoritaris, surtin perjudicats del repartiment dels temps i també que els vetin les iniciatives.

“Espero que no hi hagi problemes”, confessava Laporta i garantia “respecte absolut per als dos partits”.

Una altra de les disputes que van aflorar és la que tenen ICV i EUiA per la possibilitat que Joan Saura sigui senador per designació autonòmica. Els de Jordi Miralles entenen que la plaça els correspon després que quedessin fora dels dos tripartits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona