Política

De Gispert vol tenir enllestit un pla d'austeritat al Parlament el 10 de gener

La presidenta vol reduir el pressupost de la cambra

Alícia Sánchez-Camacho creu que els primers que han de donar exemple a la ciutadania són les dues grans institucions del país

La nova presidenta del Parlament, Núria de Gispert, vol tenir sobre la taula un pla d'austeritat per al Parlament el pròxim 10 de gener, un pla que ha encarregat als dos vicepresidents de la mesa, Higini Clotas i Lluís Corominas. Es tracta de prendre una sèrie de mesures per reduir el pressupost de la cambra catalana, amb l'objectiu de reduir les despeses i per “donar exemple” a la ciutadania. El pla haurà d'aprovar-lo la mesa i també la junta de portaveus.

De Gispert ha explicat que algun tipus de despeses, com ara les “representatives, protocolàries, de viatges” entre d'altres, s'hauran de revisar, tot i que no ha volgut concretar quines partides concretes es poden reduir.La presidenta ha manifestat que es tracta d'elaborar “fórmules per gastar menys i prescindir de coses que semblaven necessàries”. De Gispert considera que les necessitats actuals de dur a terme aquestes mesures són “urgents” a causa de la situació de crisi econòmica, i s'ha referit al seu discurs de presa de càrrec, reiterant que les fites en aquesta legislatura són “la presència, l'austeritat i la proximitat”.

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha mostrat el seu suport al pla d'austeritat de De Gispert per la gestió del Parlament davant aquests moments de crisi econòmica. La dirigent del PP català considera que el Parlament i el govern “són els primers que han de donar exemple amb un pla d'austeritat a les dues institucions”. “S'ha de reduir al màxim les despeses supèrflues i prioritzar les despeses de representació i donar la imatge als catalans que el Parlament serà auster”, ha apuntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona