Política

Mas assenyala que “no tindrem pau” fins “la desaparició definitiva” d'ETA

El president de la Generalitat valora positivament l'alto al foc

Assegura que Catalunya col·laborarà perquè “caiguin les reixes de la violència”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat aquest dilluns l'alto el foc d'ETA “com un moviment orientat de manera positiva” i ha dit que “cal esperar també que aquesta vegada sigui la definitiva”. En un comunicat, Mas ha remarcat que l'alto el foc “permanent”, de caràcter “general” i verificable “internacionalment” que ha fet públic ETA “no és nou i no és el que esperen amb ànsia la societat basca, ni l'espanyola ni tampoc la catalana”.

Mas ha assenyalat que “sempre cal donar una oportunitat a la pau i aprofitar-la fins al límit”. És per això, que Mas espera que “s'obri per a Euskadi un camí de pau i convivència, on sigui els bascs i les basques els qui decideixin el seu futur”.

Catalunya, “el primer en alegrar-se'n”

“El poble de Catalunya, que ha patit molt cruament i directa l'assot del terrorisme a les seves carns, serà el primer en alegrar-se'n”, ha manifestat el president, que assegura que el país col·laborarà perquè “caiguin les reixes de la violència i s'obrin els camins de la pau, la democràcia, la justícia i la llibertat”.

Així, malgrat valorar positivament l'anunci d'alto el foc permanent, Mas confessa que “els ciutadans que hem hagut de patir la violència, l'assassinat i l'extorsió, no tindrem pau fins que aquest grup no anunciï la seva desaparició definitiva”. Segons Mas, la immensa majoria del poble basc, del català i també de l'espanyol “sap que amb la democràcia i la llibertat es pot aconseguir tot, però que sense democràcia ni llibertat no hi ha res que valgui la pena ni es pot construir cap cosa duradora”. En aquest sentit, Mas considera que ETA “hauria de ser molt conscient que des del crim no podrà condicionar de cap manera l'esdevenidor d'Euskadi i la seva gent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs