MARC PRAT

ALCALDE DE RIBES DE FRESER (CIU)

«La meva prioritat era fer tornar a Ribes l'estabilitat política»

Atribueix el mèrit d'haver superat un període molt controvertit de la política municipal ribetana a tots els grups municipals i reafirma la vocació turística de la vila

Governa un equip de govern amb majoria absoluta, que ha dut la calma política al municipi ribetà després d'un mandat molt convuls, incloent-hi la dimissió d'un regidor convergent. Afirma en aquesta entrevista que això és mèrit de tots els regidors de l'Ajuntament i assegura que això es reflecteix en el munt d'actuacions que s'estan realitzant al municipi. Entre les quals destaquen la nova llar d'infants i la nova plaça del mercat, motiu de controvèrsia en l'anterior mandat.

–Alcalde nou i jove (Ribes de Freser, 1979). Això deu tenir alguna cosa a veure amb el canvi radical que hi ha hagut en el clima polític local?
–«En el programa electoral ja deia que la meva prioritat era fer tornar a Ribes l'estabilitat política. Al ciutadà no li agrada la controvèrsia, perquè, entre altres coses, ha fet retardar alguns projectes que són essencials per la vila.»
–Però vostè hi deu tenir alguna cosa a veure, en tot plegat?
–«L'esforç ha estat de tots plegats, de totes les forces polítiques. Nosaltres governem amb majoria absoluta, però no prescindim de l'oposició. Crec que hem estat capaços d'aglutinar posicions.»
–Posi'm algun exemple.
–«Som a prop del consens en el debat del nou pla d'urbanisme; vam pactar els projectes inclosos en els pla únic d'obres i serveis; les últimes ordenances fiscals, i també el pressupost municipal, per posar només tres exemples. No obstant això, convé que aprofundim en un clima polític favorable.»
–Ribes de Freser va ser el primer municipi del país que va posar en marxa un telecentre. Com valora, ara, aquesta experiència?
–«Aquest any, precisament, celebrem el desè aniversari de Televall. Els resultats han estat molt importants. S'ha consolidat com a operador de serveis i es continua apostant perquè sigui un instrument de cohesió social i econòmica de la Vall de Ribes, juntament amb el Patronat de Turisme Vall de Ribes.»
–Pot concretar per què ha estat important, Televall?
–«Ha estat fonamental i ho ha de continuar sent per repoblar la Vall de Ribes de professionals liberals que vulguin escollir la zona per desenvolupar-se. Nosaltres hem de ser capaços d'habilitar mecanismes per afavorir-ho, com per exemple aconseguint la implantació d'habitatge a un preu raonable, en contrast als preus elevats fruit de la importància de les segones residències i també, i entre més coses, creant un petit viver d'empreses, un espai que ajudi a caminar als nous professionals. A més, ara Televall exporta als territoris veïns els seus serveis.»
–La variant de Ribes de Freser és el primer tram de la nova connexió entre el Ripollès i la Cerdanya pel túnel de Toses. En quin punt es troba, ara, la seva tramitació?
–«Esperem tenir el projecte constructiu fet a finals d'aquest any. Les obres començaran entre el 2010 i el 2011.»
–Hi ha sectors que pensen que el túnel de Toses els perjudicarà. Què n'opina, vostè?
–«Tenim una base estructural a nivell turístic suficientment potent, i això no ens hauria de fer cap por. Som un destí turístic, i no pas un lloc de pas. Multipliquem la població per tres si comptem la gent de segona residència i cal tenir en compte, també, que cada any pugen a la Vall de Núria més de 250.000 persones. No obstant això, amb l'ajuda del Patronat de Turisme insistim i ajudem els comerços perquè s'especialitzin.»
–La variant alliberarà la travessera urbana de l'eix pirinenc?
–«Sí. Nosaltres volem que ens traspassin la travessera, però, arreglada i convertida en un carrer, és del poble. D'aquesta manera, a més, arreglarem els problemes de trànsit que ara tenim en aquesta travessera, que per nosaltres és el carrer de Sant Quintí.»
–Quins dels projectes que s'estan executant ara destacaria?
–«La nova llar d'infants i la urbanització de la plaça del Mercat.»
–Per què?
–«Perquè en l'anterior mandat van ser projectes molt i molt polèmics i, ara, tots plegats hem estat capaços de fer que tirin endavant.»
–I els altres projectes?
–«Tot i ser un moment difícil, penso que per l'Ajuntament de Ribes és un moment bo quant a inversió. A part de les dues obres d'abans, estem realitzant la segona fase de rehabilitació del centre d'interpretació de la vall, estem renovant l'enllumenat de Fontalba, el parc de la Saida i el cementiri. També millorem el carrer Massana i, entre moltes altres actuacions, impulsem un ambiciós projecte de supressió de barreres.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona