Política

El vot anticipat, la millor publicitat

Barcelona Decideix defensa l'urna al carrer com la millor propaganda de la consulta del 10-A

Gràcia, el districte amb més votants

  • Una taula de recollida de vot anticipat amb el registre dels DNI de la gent que ha votat i un tríptic de la consulta sobre la independència de Catalunya ORIOL DURAN.
  • Video: 10-A, el vot anticipat

Podeu veure el reportatge en format vídeo a www.avui.cat

Barcelona Decideix va donar el tret de sortida al vot anticipat el 13 de desembre passat a la Barceloneta, quatre mesos abans de la consulta sobre la independència de Catalunya del 10 d'abril que ve. L'objectiu de la iniciativa ha estat, més enllà de recollir paperetes, aconseguir una presència de l'organització a peu de carrer i difondre l'existència de la consulta als barris. “És l'única manera d'arribar a la gent”, afirma la coordinadora de recursos de Gràcia Decideix, Carla Carbonell. De la mateixa manera s'expressa el responsable de comunicació de Sant Martí Decideix, Jaume Garrós, que assegura: “És la millor publicitat”.

Quan falten dos mesos per a la consulta i veient l'hermetisme de l'organització per donar xifres sobre el nombre de vots emesos, els diversos districtes consideren que la participació dels ciutadans és satisfactòria, tot i que irregular, depenent de la zona. Les paperetes recollides no es recomptaran fins al 10 d'abril. Ara estan custodiades en un local “secret” de Barcelona. “Només quatre o cinc persones en coneixen la situació”, assegura Carbonell.

Gràcia és on la recollida del vot és més important, amb una mitjana de 150 paperetes dins l'urna en les tres hores que es munta una parada de vot anticipat. Entre els districtes que hi ha menys participació hi ha Sant Martí, on la mitjana és de 100 vots en tres hores, i a Nou Barris, on la participació del voluntariat és més reduïda, aconsegueixen un centenar de vots, però en quatre hores. De fet, Nou Barris és el districte amb menys voluntaris de la ciutat. Si a Gràcia n'hi ha uns 550, a Nou Barris només n'hi ha 50.

Per impulsar la participació, els districtes preparen jornades maratonianes de recollida de vot. La que vol obtenir un ressò més gran és la de Nou Barris, on el portaveu de 9b Decideix, Antoni Arrufat, es lamenta de “l'escàs suport i difusió” que la consulta ha rebut d'entitats i veïns. La jornada serà el 12 de març i es disposarà de 250 voluntaris d'arreu de Barcelona i Catalunya repartits en 30 parades. “Sí, no o en blanc. L'important és que participin”, sentencia Arrufat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona